Парламент прийняв низку важливих для бізнесу рішень у зв’язку з коронавірусом

коронавірус маскаСьогодні, 17 березня, у зв’язку із ситуацією з коронавірусом Парламент прийняв низку рішень для бізнесу (законопроєкти №3220, №3219 та №2539).

Серед прийнятих рішень йдеться про запровадження мораторію на будь-які перевірки усіх категорій платників податків органами податкової служби та іншими контролюючими органами із строком дії мораторію з 18  березня  по  31 травня  2020 року, відтермінування строку подання декларації про доходи для фізичних осіб до 1 липня 2020 року.

Крім того, скасування штрафних санкцій та нарахування пені за порушення податкового законодавства (крім порушень, що стосуються сплати ПДВ, акцизу, ренти) - вчинених протягом  періоду з 1 березня  по 31 травня  2020 року, продовження до 1 липня 2020 року терміну подання річної декларації про майновий стан і доходи, надання права змінювати режими роботи та офіційний дозвіл на роботу з дому.

Водночас, тимчасове скасування штрафів та пені за несвоєчасне подання звітності по ЄСВ, тимчасове звільнення від нарахування та сплати ЄСВ для підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування (ФОП). У період з 1 березня року по 30 квітня 2020 року - відсутність нарахування та несплата податку на об’єкти нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних або юридичних осіб та податку на землю.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com