Пропонуй рішення як депутат Тернопільської міської громади, зібравши 250 голосів

Пропонувати рішення як депутат зібравши 250 голосівМісцева ініціатива - це можливість громадян впливати на раду, а також вирішувати проблеми самостійно. Для цього не обов'язково бути депутатом/депутаткою. Але у кожному місті процедура прийняття місцевої ініціативи має свої особливості. У статті ми розглянули як вона працює у Тернополі.

Механізм ініціативи такий - мешканці громади, заручившись підтримкою необхідної кількості голосів, готують пропозиції щодо вирішення проблеми. Їх оформлюють у проект ініціативи, подають до органів місцевого самоврядування. Розглянувши її, рада приймає рішення прийняти-відхилити ініціативу.

Хто може подати міську ініціативу і як створюється ініціативна група

У Тернополі подати ініціативу можуть громадяни, які досягли 18 років та зареєстровані в межах Тернопільської громади та органи самоорганізації населення, легалізовані на території громади. Ініціативна група створюється на зборах жителів. Основним її завданням є збір необхідної кількості підписів та подання ініціативи на розгляд міської ради.

Скільки підписів потрібно для подання ініціативи  у міську раду

У Тернополі, щоб подати місцеву ініціативу у раду потрібно 250 голосів.

Процедура прийняття місцевої ініціативи

В усіх містах ініціативи після проходження необхідних процедур з реєстрації та перевірки виносяться на розгляд місцевих рад.

У Тернополі впродовж трьох робочих днів з моменту реєстрації, ініціативу перевіряють на відповідність вимогам Положення.  Після цього її передають до розгляду на найближчу сесію, відмовляють у розгляді, або передають на доопрацювання. Про прийняте рішення повідомляють письмово впродовж трьох днів.

Центр громадського контролю «ДІЙ!» в Тернополі

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com