Вступ у 1 клас: що важливо знати батькам. Інструкція для тернополян та осіб, що перебувають за кордоном

перший клас 6488668З 1 березня поточного року зарахування дітей у 1 класи шкіл Тернополя і міської громади  відбувається з використанням електронної системи – порталу SCHOOL.ISUO.ORG. Про це повідомляють у пресслужбі ТМР.

Електронна реєстрація та електронне зарахування дітей на відповідний навчальний період через Систему здійснюється у два етапи:

  • -  основна хвиля - з 01 березня до 31 травня;
  • -  додаткова хвиля (виключно на вільні місця) після 15 червня.

Порядок передбачає два кроки:

  1. 1. Подачу електронної заявки через портал SCHOOL.ISUO.ORG. Яким чином подати електронну заяву на порталі SCHOOL.ISUO.ORG. описано в інструкції (додається).
  2. 2. Подачу одним з батьків документів у заклад освіти:

*особисто оригінали документів у вибраний навчальний заклад у випадку, якщо батьки перебувають в Україні.

*Завірені електронним підписом цифрові копії документів (фото документів), якщо батьки перебувають за кордоном. Цифрові копії усіх документів необхідно завірити через електронний підпис на порталі «Дія»

Звертаємо увагу батьків та дітей, що перебувають за кордоном у період воєнного стану!

До 31 травня вам необхідно надати на електрону пошту обраного закладу освіти цифрові копії (або фото) документів, які завірені електронним підписом на порталі «Дія»:

  1. 1. Документ, що засвідчує особу заявника (одного з батьків або законного представника дитини). Це може бути перша сторінка паспорта тощо.
  1. 2. Заява про зарахування дитини до 1 класу закладу загальної середньої освіти від одного з батьків дитини (законного представника). Приклад заявирозміщений тут (заяву можна написати від руки або роздрукувати).
  2. 3. Копія свідоцтва про народження дитини або документа, що посвідчує особу здобувача освіти.
  3. 4. Копія медичних довідок за формами:
      • -   № 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду» затвердженою наказом Міністерства охорони здоров’я України від 16.08.2010 № 682;
      • -   № 063/о "Карта профілактичних щеплень".

Важливо!

*Якщо медичних довідок немає на сьогоднішній день, то їх потрібно буде надати до 31.05.2022 для першочергового зарахування. Електронні заяви без медичних довідок розглядаються виключно на вільні місця після 15 червня (довідки мають бути надані до початку навчального року).

5. Копія документа, що підтверджує місце проживання дитини (для підтвердження права на першочергове зарахування).

Важливо!

*Якщо дитина зареєстрована у Тернополі та міській громаді, то цю довідку надавати не потрібно, адже заклад освіти самостійно її згенерує.

* Якщо дитина не зареєстрована у Тернополі та міській громаді, то підтвердити місце проживання дитини можна документами визначеними у п.8 Постанови Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2017 року № 684 «Про затвердження Порядку ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів», зі змінами внесеними згідно з Постановами КМ від 19.09.2018 № 806. https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/684-2017-%D0%BF

6. У випадку зарахування дитини з особливими освітніми потребами до інклюзивного чи спеціального класу (з його утворенням за відсутності) до заяви додається висновок інклюзивно-ресурсного центру про комплексну (чи повторну) психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини.

Зверніть увагу!

  • -  Зарахування дітей до закладу відбувається 1 червня або 15 червня, залежно від права на першочерговість, та наявності місць.
  • -  Зарахування до закладу після 15 червня та впродовж навчального року здійснюється виключно на вільні місця в порядку надходження заяв про зарахування.

Додатково. Ознайомитись з «Порядком організації та проведення електронного зарахування до 1 класу», адресами ЗЗСО, адресами сайтів ЗЗСО, територією обслуговування закріпленою за ЗЗСО, можна:

До слова, право на першочергове зарахування мають діти:

  • -  місце проживання яких на території обслуговування школи підтверджене;
  • -  які є рідними (усиновленими) братами та/або сестрами учнів цього закладу освіти;
  • -  які є дітьми працівників цього закладу освіти;
  • -  які є випускниками дошкільного підрозділу цього закладу освіти (для закладів ПШ № 2, ПШ № 3, ПШ № 4, ПШ № 5).

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com