Щоб була якісна вода у Тернополі: мерія допоможе замінити старі труби у багатоквартирних будинках

Мерія допоможе 170% – за рахунок бюджету громади та 30% складатимуть кошти співвласників, ОСББ, управителів. 

Проблема якості води у квартирах тернополян завжди актуальна. Щоб люди завжди мали якісну воду, необхідно провести системну роботу. Одна з ключових проблем якості води - старі внутрішні будинкові мережі. Від цього напряму залежить якість води, яка тече з наших кранів.

Мерія компенсує 70 % вартості робіт

Так на позачерговому засіданні сесії міської ради принято рішення: фінансування ремонту та реконструкції внутрішньобудинкових інженерних мереж та обладнання систем подачі теплової енергії, гарячого водопостачання, холодного водопостачання та каналізації буде здійснюватися у співвідношеннях: 70 % – за рахунок бюджету громади та 30% складатимуть кошти співвласників, ОСББ, управителів, інші джерела. Таким чином, тернополяни зможуть замінити внутрішні мережі за мінімальною вартістю.

Пряма мова мера

«На жаль, у більшості будинків внутрішньобудинкові   мережі, через які подається вода, є неякісними. Тож для того, щоб мешканцям подавалась чиста питна вода, потрібно замінювати не лише загальні мережі, а й мережі всередині будинку. Таким чином на умовах співфінансування стимулюємо мешканців долучатись до проведення робіт із заміни внутрішньобудинкових мереж», – зазначає міський голова Сергій Надал. Нагадаємо.Незважаючи на повномасштабне московське вторгнення, у Тернополі продовжує діяти Програма енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім». Надається фінансова підтримка ОСББ на виконання робіт із термомодернізації будинку за програмою «Енергодім», що реалізовується Фондом енергоефективності. Відповідно до умов програми, роботи з утеплення житлових будинків виконуються на умовах співфінансування, де 70% вартості робіт оплачує Фонд, 10% виділяється з бюджету Тернопільської громади, а всього 20% – сплачують мешканці будинку. Фонд енергоефективності гарантує фінансування таких проєктів у цьому році. Учасники такої програми можуть з меншими витратами суттєво економити на комунальних тарифах та підвищити комфорт та умови проживання у будинку.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com