На Тернопільщині податківці запобігли втратам бюджету на півтора мільйона гривень

алкоголь фальсифікат 444Набрали законної сили рішення суду стосовно двох наших краян, які порушили встановлений законом порядок обігу підакцизних товарів.

Один із них – житель Гусятинського району, у якого під час досудового слідства працівники податкової міліції Тернопільщини вилучили 8,8 тис. літрів спирту, 3,5 тис. літрів фальсифікованих алкогольних напоїв та понад 26 тис. пачок тютюнових виробів іноземного виробництва без марок акцизного податку, встановленого взірця.

Суд прийняв рішення вилучені підакцизні товари конфіскувати та знищити. Порушника засудили до штрафу в розмірі 102 тисячі гривень. Крім цього, із нього стягнули на користь держави 13 700 гривень процесуальних витрат на проведення судових експертиз.

В іншого порушника, жителя Тернополя, вилучили 960 літрів спирту та 1,7 тис. літрів фальсифікованих алкогольних напоїв. Суд прийняв рішення накласти на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 850 гривень із конфіскацією вилучених підакцизних товарів.

Як зазначають в Головному управлінні ДФС у Тернопільській області, за результатами вжитих заходів, які проводились під процесуальним керівництвом прокуратури області, упереджено втрати бюджету від ненадходження акцизного податку в сумі більш як на 1,5 млн гривень.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com