Допомога другу може обійтися занадто дорого

dopomoha dryhyШахрайська схема «Друг просить у борг у месенджері» - одна з найпоширеніших. Якщо у соцмережі ви отримали таке повідомлення, не поспішайте: переконайтеся, чи справді вашому товаришу потрібна фінансова допомога. В одну із таких схем потрапили двоє мешканок Тернополя. 26-річна потерпіла повідомила, що у соціальній мережі їй надійшло повідомлення від знайомої із проханням терміново позичити грошей у борг. На вказаний рахунок потерпіла перерахувала 8 тисяч гривень.
Через деякий час потерпіла з'ясувала, що акаунт подруги було зламано і шахраї надсилали повідомлення від її імені. Ще одна жертва, 21-річна тернополянка замість допомогти подрузі, надіслала дві тисячі гривень невідомому аферисту. Правила безпеки, аби зловмисникам не вдалося вас ошукати:
-перетелефонуйте другу за номером, який ви точно знаєте, а не за тим, що вказаний на сторінці у соцмережах;
-запитайте друга про те, що можете знати тільки ви і він - таке питання відразу викриє шахрая;
-напишіть спільним друзям у соцмережах і запитайте, чи не отримували вони подібних повідомлень від людини, яка просить у вас фінансову допомогу.
Пам’ятайте - шахраї, одночасно роблять розсилку всім підписникам зламаної сторінки. Загалом слід захистити акаунти від зламу за допомогою надійних, складних паролів та не використовувати один пароль для кількох ресурсів. Також варто вмикати двофакторну аутентифікацію всюди, де є така можливість, і в жодному разі не переходити за сумнівними гіперпосиланнями, навіть якщо вони надійшли від друга. Не дайте шахраям себе ошукати!

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com