Тернопільська міська рада відшкодує захисникам 20% по іпотечному кредиту на житло в рамках проєкту «єОселя»

gitlo 06022024Тернопільська міська рада відшкодує захисникам і захисницям перший внесок по іпотечному кредиту на житло за державною програмою «є-Оселя».

Зокрема, отримати відшкодування суми першого внеску по іпотечному кредиту (20%) зможуть службовці, які зареєстровані на території Тернопільської громади та отримали кредит на умовах програми доступного іпотечного кредитування «є-Оселя» з метою придбання житла на території нашої громади. Право на отримання грошової компенсації мають категорії військовослужбовців, які беруть безпосередню участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку  з військовою агресією Російської Федерації проти України, зокрема:

  • військовослужбовці Збройних сил України (за контрактом), СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Головного управління розвідки Міноборони, Національної гвардії, Держприкордонслужби, Управління державної охорони, Держспецзв’язку, Держспецтрансслужби, прокурори спеціалізованих прокуратур у сфері оборони Офісу Генерального прокурора, особи рядового і начальницького складу ДСНС, співробітники Служби судової охорони, детективи, старші детективи та особи начальницького складу Національного антикорупційного бюро, особи рядового і начальницького складу Державного бюро розслідувань, детективи та особи начальницького складу Бюро економічної безпеки, поліцейські.

Для отримання грошової компенсації заявник після укладання договору купівлі-продажу житла та договору іпотечного кредитування в рамках програми «є-Оселя» подає у відділ звернень громадян Тернопільської міської ради (вул. Листопадова, 6)  заяву з відповідним пакетом документів на ім’я міського голови для розгляду питання надання грошової компенсації для часткового відшкодування суми початкового внеску по іпотечних кредитах для забезпечення житлом, а саме:

  • копія паспорта громадянина України;
  • копія реєстраційного номера облікової картки платника податків;
  • копія документа, що підтверджує  пільгову категорію заявника (при наявності);
  • копії документів членів сім’ї, що підтверджує ступінь родинного зв’язку;
  • довідка про безпосередню участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку  з військовою агресією Російської Федерації проти України (видана не раніше ніж за 1 місяць до дати звернення);
  • довідка з банківської установи про відкриття поточного рахунку Заявника для перерахунку коштів (оригінал);
  • копія договору іпотечного кредитування укладеного між Заявником та Банком на придбання житла;
  • копія договору купівлі – продажу  житла укладеного між Заявником та Продавцем.  

Важливо! Максимальний розмір компенсації становить суму, що не може перевищувати 20 % суми початкового внеску від фактичної вартості житла. А військовослужбовець має право звернутися із заявою про надання компенсації упродовж 1 року від дати укладання договору іпотечного кредитування для придбання житла в рамках програми «є-Оселя». Детальнішу інформацію можна отримати в управлінні соціальної політики – відділі по роботі з ветеранами війни та іншими пільговими категоріями за адресою вул. Миколи Лисенка, 8.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com