Один нардеп «проїдає» 720 FPV ударних дронів на рік! Чому не має протестів активістів під Верховною радою?

slugy 960x720Україна витрачає на утримання одного народного депутата Верховної Ради понад 1,5 млн грн на рік. На всіх приблизно 600 млн грн на рік. Такі дані вказані в постанові Верховної Ради про бюджет на 2024 рік. Виникає закономірне питання: чому під парламентом за весь час повномасштабної війни не відбулося жодної акції з гаслом «Гроші на ЗСУ». Адже за депутатські мільйони можна було б придбати 30 000 ударних дронів. Справжню «армію дронів».

Як нардепи проїдають 600 мільйонів

Ці захмарні цифри шокували простих українців. Вдумайтеся в ці цифри. На оплату проїзду народним депутатам виділяють по 7,5 тис. грн щомісяця. На рік Україна витрачає 90 тис. грн на проїзд одного нардепа і понад 36 млн грн — на 401 народного обранця. Крім того, політикам компенсують оренду житла. На місяць члени парламенту отримують 19,7 тис. грн, що на рік становить понад 237 тис. грн на одного нардепа або 95 млн грн на всіх парламентаріїв. Понад мільйон гривень на рік члени парламенту отримують на Фонд для оплати праці помічників-консультантів. Це 88,4 тис. грн на місяць на одного парламентарія. На заробітну плату і премії в бюджеті передбачено ще близько 1 млн грн на рік на одного народного обранця, що становить понад 400 млн грн на всіх депутатів ВР.

«Армія дронів» замість шику нардепів

За 600 000 000 гривень можна придбати 30 000 ударних дронів (у середньому один FPV-дрон коштує 20 000 гривень). Це справжня «армія дронів». В умілих руках наших військових, така кількість дронів кардинально б змінило ситуацію на фронті. Дехто може запитати, на що тоді депутатам жити? Ось як на це питання відповів політолог Петро Олещук: «Для нардепів ці гроші не надто потрібні, найімовірніше, у декого є й інші джерела доходів», — заявив політолог. Також можна додати, що у багатьох державах – депутати взагалі не отримують зарплату. Працюють на громадських засадах. Тому 600 млн – це ті резервні кошти, які можна використати для потреб Збройних сил України. Саме під Верховною Радою мають бути найбільше протестів активістів під гаслом «У першу чергу для ЗСУ».

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com