Незмінні правила при оренді житла

orendaУ шахрайську пастку потрапила жителька Збаразької громади. Жінка хотіла винайняти житло у Хмельницькій області. В одному із Telegram-каналів вона знайшла оголошення про здачу помешкання. Потерпіла погодилася на умови співрозмовниці й перерахувала завдаток. Як тільки кошти надійшли на банківський рахунок аферистів, вони перестали виходити на зв’язок.
Слідчі дану подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці вживають необхідних заходів, аби встановити винних осіб. Працівники поліції рекомендують:
• якщо у вас просять передоплату за оренду житла або стверджують, що внесення застави допоможе вам уникнути черги на перегляд — краще відмовитись. Скоріш за все орендодавець недобросовісний, а передоплата ніколи не гарантує дотримання угоди;
• звертайте увагу на вартість. Занадто приваблива пропозиція має викликати сумніви;
• перевіряйте зображення житла на справжність. Зробити це можна за допомогою пошуку фотографій у пошукових системах.
• зміст оголошення - ще один важливий фактор. Якщо в ньому присутня велика кількість граматичних помилок або, наприклад, російський текст, набраний латиницею, варто задуматися.
Не ігноруйте відгуків - буває, що користувачі вже стикалися з даним недобросовісним орендодавцем і писали про це у мережі.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com