Фітнес у дворі: як займатися на вуличних тренажерах. Чим корисні вуличні тренажери

вул тренажериУ Тернополі й багатьох населених пунктах області є майданчики із вуличними тренажерами, де займатися і корисно, і надихаюче. 

Як відомо, заняття на свіжому повітрі сприяють швидшому спалюванню калорій завдяки насиченню організму киснем, тому вуличні тренування в теплу пору року стають дедалі популярнішими у людей різного віку.

Більш докладно про заняття на вуличних тренажерах розповідає Тернопільський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Базові принципи

Тренування на свіжому повітрі мають ряд переваг, тому вони стають дедалі популярнішими не лише у чоловіків, а й у жінок.

Під час спортивних занять на вулиці відбувається насичення тіла киснем. В результаті прискорюється метаболізм, що призводить до швидкої втрати зайвої ваги.

Вуличні тренування дозволяють поповнити нестачу вітаміну Д.

Заняття в теплу пору року ефективні для схуднення. Тому навесні і влітку дівчата частіше вибираються на спортивні майданчики.

Простота виконання більшості вправ. Не потрібно використовувати додатковий інвентар.

Вправи, що виконуються на вуличних тренажерах, прокачують всі групи м’язів, покращують загальну координацію рухів і підвищують витривалість.

Перш ніж починати займатися спортом на вулиці, потрібно визначитися з метою тренування: тобто, це може бути потрібно як для схуднення, так і для нарощування м’язової маси.

У першому варіанті потрібно зробити акцент на кардіо-вправи. Оптимальний варіант — колове тренування. У другому випадку потрібні силові тренажери для прокачування потрібної групи м’язів. Додатково можна використовувати обтяжувачі. Тренуватись потрібно не більше чотирьох  разів на тиждень, щоб м’язи встигали відновлюватися.

Протипоказання

При складанні програми тренувань потрібно враховувати протипоказання, до яких належать проблеми з опорно-руховим апаратом; захворювання серцево-судинної і дихальної систем — варто виключити кардіо-навантаження; захворювання суглобів, травми, вагітність, застудні захворювання.

Вирушаючи на тренування, потрібно оцінити самопочуття. Якщо є відчуття нездужання, слабкості, то заняття спортом краще перенести. При захворюваннях опорно-рухового апарату деякі вправи варто не використовувати або зменшити навантаження.

Рекомендації

Щоб тренування принесли користь, потрібно дотримуватися нескладних правил, щоб звести ризик отримання травми до мінімуму.

Обов’язково потрібно проводити розминку. Це розігріє суглоби і м’язи. Розминка підготує тіло до подальших навантажень.

Займатися потрібно в спортивному одязі і кросівках. Ніщо не повинно сковувати рухи і заважати виконанню вправ. Додатково з інвентарю можна взяти килимок, еспандер. Обов’язково взяти пляшку з водою, щоб заповнити нестачу рідини в організмі.

На ефективність вуличної тренування не сильно впливає обраний час доби. Головне, займатися потрібно через пару годин після їжі.

У тренування потрібно включити легку пробіжку: це і розминка, і кардіо-вправа.

У комплекс варто включити статичні (утримання певної пози) і динамічні.

Після силового тренування потрібно робити розтяжку, щоб прискорити відновлення м’язів.

Більшість вуличних вправ засновані на використанні власної ваги. Тому вони мають високу ефективність при схудненні і підтримці тонусу м’язів. Комплекс створюють  індивідуально з урахуванням рівня спортивної підготовки.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com