Інстаграмний аферист вкрав у тернополянина кругленьку суму


Instagram vvodit arhivyi 800x40558 000 тисяч гривень зникли з рахунку жителя обласного центру. Правоохоронці Тернопільського РУП проводять розшукові заходи, аби встановили афериста. Потерпілий розповів, що в мережі «Instagram» йому надійшло повідомлення від знайомого, який просив про допомогу. Він запевнив краянина, що надішле йому 30 000 гривень, з яких тернополянин 10 000 гривень мав перерахувати на аккаунт спортивних ставок, а решту на банківський рахунок. Чоловік не відмовив, тож зразу повідомив другу-аферисту реквізити банківського рахунку, персональні дані та мобільний телефон.

Натомість пройдисвіт повідомив, що йому зателефонують працівники банку, аби він підтвердив транзакцію. Житель обласного центру зробив, все що потребував аферист. Згодом краянин виявив, що його мобільний додаток банку заблоковано. Звернувшись в відділення банку, він дізнався, що з його електронного гаманця зняли всі гроші. Того ж дня йому надійшло повідомлення від друга. Він повідомив, що аферист створив копію його аккаунту зі всіма його фотографіями та розсилав повідомлення з проханням допомогти матеріально. Тоді краянин збагнув, що потрапив в шахрайську пастку й звернувся за допомогою в поліцію.Правоохоронці радять у разі отримання такого повідомлення зателефонувати цій людині і запитати про надсилання подібного прохання. Водночас для уникнення проблем із шахраями необхідно :

не надавати особистої інформації на незнайомих сайтах, що стосується паспортних і платіжних даних, номеру телефона, логінів тощо;

не робити великих передоплат при покупці в інтернет-магазинах та використовувати післяплату;

не користуватися підозрілими сервісами або пропозиціями інших людей, зокрема, щодо швидкого заробітку або кредитів;

перевіряти прохання про матеріальну допомогу, навіть якщо вони надходять з аккаунтів знайомих людей.

встановлювати подвійну аутентифікацію на месенджерах;

в разі підозри щодо зламу сторінки – припиняти всі сесії месенджера на всіх пристроях через налаштування.

Якщо ви все-таки потерпіли від рук аферистів, не зволікайте, телефонуйте в поліцію.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com