До 100 тис. грн на власну справу: стартував конкурс бізнес-ідей для підприємців у регіонах “Роби своє”

Ігор Лаврінець переможець Роби своє 2022 4 квітня стартував грантовий конкурс “Роби своє”. Підприємці з регіонів можуть отримати на започаткування чи продовження власного бізнесу до 100 тис. грн. Цьогоріч планується підтримати не менше 50 проєктів.

Сумарний бюджет конкурсу становить 6 млн грн. “Цього року своїм фокусом у підтримці бізнес-проєктів ми визначили продовольчу безпеку. Торік більшість ідей так чи інакше стосувалися перероблення чи збереження овочів і фруктів, створення нових продуктів, логістики, дистрибуції тощо. Зараз це чи не найбільш актуально в громадах. Після перемоги ця тенденція нікуди не зникне. Тож ми вирішили спрямувати свої зусилля на створення успішної екосистеми малого бізнесу в регіонах, яка б давала людям роботу та забезпечувала громаду або й область товарами чи послугами у сфері продовольчої безпеки”, – розповіла Тетяна Волочай, директорка благодійного фонду “МХП – Громаді”, який став організатором конкурсу.

Минулого року із громад де присутнє підприємство «Захід-Агро МХП» було три переможці:

  • «Виготовлення екологічних свічок у тарі з переробленої кавової гущі «Rekava candles», Бідюк Дмитро та Юрій Тустановський, м. Львів
  • «Зелена садиба «У Тетяни», Гац Люба, с. Шибалин (Тернопільська обл.)
  • «Тепличний бізнес», Хомин Любов, с. Воскресинці (Івано-Франківська обл.)

«Переїхавши у нове місто ми продовжили працювати над своєю ідеєю. І хоча ми ще не запустили серійне виробництво, але маємо вже продукт, який продається. Дізнавшись про нас у Львові, нам зателефонувало чимало компаній, які запропонували збирати для нас гущу. Так ми змогли налагодити логістику сировини. Ми щиро вдячні Фонду "МХП-Громаді" та компанії МХП за підтримку та за такий чудовий конкурс «Роби своє». У цей складний час дуже небагато є програм та компаній, які допомагають розвивати малий бізнес в Україні, що зараз справді так необхідно», говорить один із засновників Rekava Юрій Тустановський. Кінцевий термін подачі – 5 травня, 2023р. Оголошення переможців заплановане на 25 травня.

  • ПОДАТИ ЗАЯВКУ: https://doyourbusiness.com.ua/
  • ПОСТАВИТИ ПИТАННЯ: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

На грантову підтримку можуть подаватися:

  • бізнеси, що вже працюють;
  • підприємці, які мають бізнес-ідею і шукають кошти на її втілення;
  • підприємці, які релокують свою справу.

Основними критеріями для відбору переможців стануть інноваційність проєктів, економічна складова, створення нових робочих місць, соціальний ефект у громаді та/або залучення до бізнесу чи роботи переселенців. Торік у межах конкурсу благодійний фонд профінансував 74 бізнес-ідеї на понад 6 млн грн у 11 областях України.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com