Активісти мітингу «ЗСУ в ПЕРШУ чергу» та міська рада Тернополя будуть разом працювати для допомоги нашим Героям-захисникам

ЗСУ в ПЕРШУ чергу Міська рада 1Під час зустрічі секретар міської ради Ігор Гірчак та заступник міського голови Вікторія Остапчук обговорили з членів ініціативної групи «ЗСУ в ПЕРШУ ЧЕРГУ» процес формування міського бюджету та закладених у ньому коштів, що передбачені цьогоріч для допомоги захисникам та їхнім родинам. Зокрема, на останній сесії міської ради додатково спрямовано понад 15,7 млн грн з бюджету Тернопільської громади на допомогу військовим та ще понад 7,7 млн грн на придбання житла військовим. Загалом лише цього року на допомогу військовим та родинам з міського бюджету спрямовано понад 150 млн грн по «Програмі забезпечення обороноздатності військових формувань Тернопільського гарнізону та військового призову Тернопільської міської територіальної громади на 2023 рік» та інших програмах.

Мерія виконала 100% запитів військових

Мерія Тернополя та підрозділи Збройних сил України співпрацюють системно. Військові частини надсилають мерії запит на необхідну техніку та обладнання. Мерія в найкоротший термін шукає та закуповує їх і через волонтерів передає військовим. На сьогодні, міська рада закупила та передала 100% обладнання та техніки, про яку вказували у запитах представники військових частин та продовжує процедури закупівлі необхідного обладнання відповідно до нових звернень.

Активістам показали запити військових

Під час зустрічі присутнім представникам ініціативної групи також представлено запити військових частин, на підставі яких проводиться закупівля та передача обладнання, а також надано інформацію щодо вже переданого обладнання окремим частинам з початку повномасштабного вторгнення. Тобто активісти наочно переконалися, що мерія реально співпрацює з військовими. На фронт регулярно та системно надходить допомога від Тернополя.

Результат зустрічі

Мерія та «ЗСУ в ПЕРШУ чергу» домовилися про співпрацю. Під час зустрічі затвердили алгоритм подальшої співпраці щодо забезпечення військових Тернопільського гарнізону необхідною технікою та обладнанням. Також затвердили механізми збору потреб від військових щодо потреб у техніці та обладнанні. Обговорено процес закупівлі, відповідно до чинного законодавства, та порядок прийому-передачі. Таким чином активісти «ЗСУ в ПЕРШУ чергу» та міська рада Тернополя будуть разом працювати для допомоги нашим Героям-захисникам. Продовжувати роботу для підтримки родин Героїв. Разом працювати на нашу спільну Перемогу.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com