Тополя, Тарабарова, Фагот, Вітовська озвучили українські мультфільми про подорожі у часі

Фагот Ірма ВітовськаУкраїнські музиканти Тарас Тополя, Світлана Тарабарова, Олег Фагот Михайлюта та акторка Ірма Вітовська подарували свої голоси персонажам нових українських мультсеріалів про подорожі у часі  — «Яся та її робот» та «Портал пригод» від Суспільного мовлення. Про це розповіла керівниця редакції дитячого та підліткового мовлення цифрових платформ Суспільного Вікторія Мурована в інтерв’ю.

«Виготовлення дитячого контенту для Суспільного стало потужним імпульсом для української анімаційної індустрії: одночасно над проєктами «Маленький Бу», «ТоТо», «Портал пригод» і «Яся та її робот» працювало понад 100 фахівців дотичних професій. Це прецедент, яким справді варто пишатися», — зазначила Вікторія Мурована.

За її словами, історія «Яся та її робот» переносить глядачів у майбутнє. Серіал про бешкетницю Ясю, яка мешкає у космічному мегаполісі. Щоб упоратися з гіперактивною дівчинкою, батьки замовляють інтелігентну няню-робота. 

«Батьків Ясі озвучили Тарас Тополя та Світлана Тарабарова. Світлана Тарабарова стала авторкою та виконавицею головної пісні серіалу. Окремої уваги заслуговує папуга-буркотун, якого блискуче озвучив Євген Малуха, улюблений «голос Альфа». Папуга — представник старшого покоління, який постійно нарікає, що «у їхні часи в інтернетах не сиділи», — розповіла представниця Суспільного мовлення.  — Насправді анімація вчить дитину дбати про власні кордони й підказує, як взаємодіяти з навколишнім середовищем, якщо вона загубилася чи коли їй сумно».

Для дітей трохи старшого віку є «Портал пригод», в якому група дітей і тварин мандрує у часі. Через чарівний портал герої потрапляють у різні епохи та щоразу трішки впливають на хід історії: «Що важливо — через захопливу пригоду пояснюється суть важливих речей:  дружба, взаємодопомога, екосвідомість, строкатість досвідів»

У цьому серіалі персонажів озвучили зокрема акторка Ірма Вітовська, яка подарувала свій голос чорнобильській куниці Раї, та Олег Фагот Михайлюта у ролі лиходія Браконьєроса.

До слова, над створенням чотирьох анімацій працювали провідні українські студії-виробники, які стали переможцями мистецьких конкурсів на Суспільному мовнику. Серед них й режисер «Викраденої принцеси» і «Мавки» Олег Маламуж та сценаристка Ірина Маламуж.

Переглянути перші серії анімаційних серіалів можна за посиланням.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com