Про рішення, які прийняли на засіданні оперативного штабу протидії COVID-19 у Тернополі

коронавірус 892329211Сьогодні, 6 серпня, у Тернополі відбулося чергове онлайн-засідання оперативного штабу для боротьби з коронавірусом, під час якого медики проінформували про стан епідеміологічної ситуації в області та громаді, зокрема.

Зі слів в.о. директора ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Юрія Дементьєва, наразі Тернопільська область перебуває у зеленій карантинній зоні, проте впродовж останніх двох тижнів спостерігається локальне зростання кількості інфікувань COVID-19, зокрема в два рази зросла кількість хворих у Тернопільській громаді.

«За останні 10 днів у Тернополі лабораторно підтверджено 88 випадків коронавірусної хвороби, найбільша частка інфікованих – це особи віком від 18 до 49 років (63 особи). Серед хворих також є двоє медиків та четверо дітей, - повідомив Юрій Дементьєв. - Тижневий відсоток перевищення епідпорогу наразі у Тернополі не спостерігається, проте станом на 6 серпня інтенсивний показник захворюваності у місті складає 43,2% при загальнообласному - 20,5%. Хочу наголосити, що окрім британського штаму коронавірусу, який здебільшого циркулював у місті та області раніше, станом на сьогодні в області зафіксовано 52 випадки штаму коронавірусу «Дельта». Тож очікувано, що «Дельта» поступово поширюватиметься в межах області».

Враховуючи вищезазначене, учасниками штабу прийнято наступні рішення:

  • працівникам міської ради, комунальних підприємств і організацій скористатися можливістю здійснити вакцинацію щодо коронавірусної хвороби COVID-19. Від вакцинації звільняються громадяни за медичними протипоказами на підставі довідки від сімейного лікаря;
  • З 15 вересня 2021 року у разі відмови працівників від вакцинації, керівникам виконавчих органів, комунальних підприємств і організацій здійснювати щотижневий допуск таких працівників до місця праці за наявності негативного ПЛР-тесту.
  • Тернопільському міському управлінню ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області, Тернопільському районному управлінню поліції ГУНП в Тернопільській області, управлінню патрульної поліції у Тернопільській області, управлінню муніципальної інспекції посилити роботу в частині контролю за дотриманням протиепідемічних заходів, особливо за діяльністю торгових, торгово-розважальних центрів, закладів громадського харчування та громадським транспортом.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com