У Тернополі почали перевіряти COVID-сертифікати

DSC02738З перевіркою до четвертої школи прийшли працівники ювенальної превенції. Правоохоронці перевіряли, як навчальний заклад дотримується карантинних заходів, а також наявність у вчителів та інших працівників школи Covid-сертифікатів.

"Ми маємо службові планшети з відповідним програмним забезпеченням, яке зчитує QR-коди Covid-сертифікатів. У разі виявлення невідповідного сертифікату або фальсифікованого, то дану інформацію ми передаємо та реєструємо на лінії "102". В подальшому щодо таких людей проводитиметься перевірка. Відповідальність за дане правопорушення передбачене статтею 44 з позначкою 3 Кодексу України про адмінправопорушення", - розповів інспектор сектору ювенальної превенції Тернопільського районного управління поліції Валентин Бабішевич.

За словами директора освітнього закладу Левенець Наталії, у школі на сьогодні вакциновано 87% персоналу. Двоє працівників мають право на шестимісячне відтермінування у зв'язку із здоров'ям. Решту вчителів з 21 жовтня будуть відсторонені від роботи через відсутність вакцинації.

Також перед початком робочого дня вчителі проходять температурний скринінг.

DSC02736

Звернемо увагу, що перевіряти достовірність сертифікатів про вакцинацію працівники поліції будуть спільно з працівниками Держпродспоживслужби, Центру контролю та профілактики хвороб не лише в школах, але й в інших державних установах, у місцях великого скупчення людей - під час перевезень, відвідувань закладів громадського харчування, ринків, торговельних майданчиків.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com