Банкір допоміг жінці втратити всі заощадження

kartka shahrayПоліцейські вкотре застерігають жителів області від шахраїв, які представляються працівниками банку. У жодному разі не довіряйте таким співрозмовникам та не виконуйте їхні рекомендації, щоб не втратити кошти. У шахрайську пастку таких аферистів потрапила жителька Збаразької громади.
Зі слів потерпілої, їй зателефонували начебто із банку. Телефонний незнайомець повідомив, що хтось намагається зняти гроші з її картки. Порадив їй переказати свої заощадження на резервний рахунок. Жінка повірила та виконала усі вказівки невідомого: перерахувала майже 57 тисяч гривень зі своєї картки на вказаний ним рахунок. Після цього співрозмовник поклав слухавку і більше на зв’язок з жінкою не виходив. Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом шахрайства. Поліція наголошує:
-не довіряйте невідомим додзвонювачам;
- у жодному разі не перераховуйте кошти зі своєї картки на невідомі вам рахунки;
-якщо вам телефонують «працівники фінансових установ» та пропонують змінити пароль, розблокувати картку, збільшити терміни її дії тощо і при цьому вимагають повідомити конфіденційну інформацію, у жодному разі не надавайте її;
-будь-які банківські операції краще здійснювати особисто у відділенні банку, а не в телефонному режимі за вказівками невідомих.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com