До семи років позбавлення волі загрожує 38-річній жительці Тернопільщини, яка вчинила махінації з виборчими бюлетенями

93250033202 46642332Позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років загрожує 38-річній жительці Тернопільщини, яка вчинила махінації з виборчими бюлетенями. Про це інформує Відділ комунікації поліції Тернопільської області.

У ході досудового розслідування слідчі зібрали докази, що підозрювана, будучи членом дільничної виборчої комісії, на місцевих виборах 2020 року в одному із сіл району, вчинила злочин. Жінка, всупереч складеної присяги та діючого законодавства, незаконно видала виборцю бюлетні на ім’я особи, яка у день проведення виборів перебувала у розшуку та була відсутня за місцем проживання. Підозрювана також підробила підпис в списку виборців за отримання бюлетенів, що є незаконним.

Дії зловмисниці правоохоронці кваліфікували за частиною 3 статті 158-1 КК України (надання або отримання виборчого бюлетеня чи бюлетеня для голосування на референдумі особою, яка не має права його надавати чи отримувати, або надання виборцю, учаснику референдуму заповненого виборчого бюлетеня чи бюлетеня для голосування на референдумі, або голосування виборцем, учасником референдуму більше одного разу, незаконне опускання виборчого бюлетеня чи бюлетеня для голосування на референдумі до виборчої скриньки вчинене членом виборчої комісії).

Міру покарання їй обере суд.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com