Тернопільщина в числі тих регіонів, де активно поширюється коронавірус

коронавірус 30238383121Тернопільська область в числі тих регіонів, де активно поширюється коронавірусна інфекція. Тому карантинні заходи діють, і за їх дотриманням стежать правоохоронці, наголосили у Відділі комунікації поліції Тернопільської області.

За минулу добу під час проведення перевірок на дотримання карантинних заходів на території області поліцейські склали шість адміністративних протоколів за статтею 44-3 КУАП.

Також вчора виявлено два порушення карантинних норм суб’єктами господарювання в Заліщицькому районі.

Нагадаємо, згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 17 червня 2020 року, визначено нові вимоги до визначення епідситуації в регіонах. Зокрема, це показник завантаженості ліжок у закладах охорони здоров’я, призначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, визначена кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу й динаміка зростання випадків інфікування COVID-19. Якщо за першими двома показниками Тернопільщина не потрапляє до числа областей з несприятливою епідеміологічною ситуацією, то за рівнем зростання випадків захворювання замість 10 відсоткового бар’єру, визначеного Кабміном, область дійшла до показника 22,8 відсотка. Як зазначають медики, такий невтішний результат – наслідок недотримання карантинних заходів.

До слова, станом на ранок 24 червня на Тернопільщині лабораторно підтверджено 42 нових випадки коронавірусу, з них найбільше у Тернополі, Гусятинському, Лановецькому та Чортківському районах. А в Україні сьогодні зафіксовано новий антирекорд – 940 нових хворих на COVID-19.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com