Які корисні послуги можуть надати у службі зайнятості випускникам

zaynyatostiСьогоднішні старшокласники та випускники загальноосвітніх навчальних закладів (шкіл, гімназій, ліцеїв) невдовзі формуватимуть майбутнє нашої держави, усіх сфер економіки та життєдіяльності соціуму. Дехто із випускників уже вирішив, ким стати і впевнено крокує до поставленої мети, опановуючи навчальні дисципліни, але більшість ще в активному пошуку свого трудового шляху. Служба зайнятості Тернополя активно сприяє молодим жителям міста і громад у тому, аби вони знайшли себе на ринку праці: свідомо та виважено обрали професію, здобули її, знайшли місця праці, реалізували свій фаховий потенціал. Якщо випускник ще не визначився із вибором фаху, - допоможуть профорієнтатори та психологи служби зайнятості:

  • запропонують ряд тестів на визначення типу особистості, схильності до того чи іншого виду діяльності;
  • допоможуть оцінити індивідуально-психологічні особливості і професійно-важливі якості та співставити їх з вимогами конкретної професії до людини;
  • проконсультують, де можна здобути обрану професію, поінформують про можливості працевлаштування за нею.

Такими послугами цьогоріч вже скористалися 221 старшокласників. Якщо ж молода людина з якихось причин планує почати свій трудовий шлях з пошуку роботи, вона може зареєструватися у службі зайнятості як безробітний і з допомогою кар’єрного радника знайти місце праці. На 1 червня 2023 року Тернопільська філія Тернопільського обласного центру зайнятості пропонувала шукачам роботи 720 вакансій. У десятку найбільше потрібних роботодавцям працівників увійшли: лікарі, водії, продавці, слюсарі, підсобники, кухарі, швачки, медпрацівники, пекарі, касири. На обліку в центрі зайнятості зараз перебувають 406 безробітних, з них кожен третій – молодь до 35 років. До слова, за спрямуванням служби зайнятості можна безоплатно здобути омріяну професію в одному із закладів професійної освіти України, у т.ч. в ЦПТО ДСЗУ, і вже після завершення навчання працевлаштуватись за фахом. Також можна дізнатися про свої суперсили, пройшовши профорієнтаційний тест на Дія. Освіта (https://osvita.diia.gov.ua/prof-orientation-quiz), скористатися Платформою з профорієнтації http://profi.dcz.gov.ua/. Які ж професії матимуть попит, скажімо після війни? Це фахівці з відновлення країни (будівництво та ремонт об’єктів, доріг; відновлення земельних та водних ресурсів), фізичного та душевного здоров’я людей (лікарі, медпрацівники, реабілітологи, психологи та ін.), транспорту, безпеки, енергетики. За більш детальною інформацією можна звернутися у Тернопільську філію Тернопільського обласного центру зайнятості, в Telegram: @DCZ19_Ternopil (https://t.me/DCZ19_Ternopil) або за тел. +380681465586, +380673132283.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com