Проєкт IREX «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» оголошує набір учасників та учасниць серед вчителів та вчительок

Набір вчителів анонс 1 1 1У сучасному інформаційному світі навички критичного сприйняття інформації стали невід'ємною частиною освіти. Саме освітяни мають унікальну можливість сприяти формуванню свідомого підходу до споживання медіа та інформації серед молоді, навчаючи учнівство аналізувати й перевіряти джерела та достовірність інформації перед її використанням та поширенням.

Проєкт IREX «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» спрямований на посилення стійкості до дезінформації та маніпуляцій через зміцнення навичок критичного сприйняття інформації та формування попиту на якісну інформацію серед освітян і учнівства, шляхом інтеграції інфомедійної грамотності у програму загальної середньої освіти. З 2018 року до мережі проєкту долучилися 4375 освітян та 1873 закладів загальної середньої освіти з усіх областей України. Проєкт надає можливість учителям/-лькам вдосконалити навички застосування цифрових методів навчання, впроваджувати інноваційні підходи та навчати учнів/-ць стійкості до дезінформації та маніпуляцій. Освітяни, які бажають приєднатися до проєкту, запрошуються до реєстрації за посиланням: https://forms.office.com/r/YnhwyutJch. До участі у конкурсному відборі запрошуються вчителі/-льки, які викладають історію у 8-10 класах, українську мову та літературу в 8-9 класах і мистецтво у 9 класі. Проєкт відкритий для закладів загальної середньої освіти усіх форм власності. Освітяни, які приєднаються до проєкту, пройдуть базове онлайн-навчання та спеціалізовані тренінги з інтеграції інфомедійної грамотності у навчальні предмети. Після проходження тренінгів учителі/-льки отримають електронні навчально-методичні матеріали: конспекти уроків, презентації, роздавальні та інші матеріали, розроблені за методикою IREX. Надалі команда проєкту запрошуватиме освітян до участі у заходах з професійного розвитку, зустрічах для обміну досвідом як в Україні, так і за кордоном, творчих конкурсах та проєктах з просування медіаграмотності для вчителів/–льок та їхніх учнів/-ниць тощо. Учасники/-ці зможуть спілкуватися з колегами з інших регіонів, обмінюватися досвідом, впроваджувати кращі практики викладання. Набір триватиме з 1 вересня по 1 жовтня 2023 року. Деталі про набір та подачу заявок доступні за посиланням: https://l2d.in.ua/.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com