У Києві дерибанять оборонний бюджет, а у Тернополі активісти вимагають скасувати ремонти дворів та пільги для дітей воїнів

vydatky byudzhetu 2024 ru origin 1Збільшити фінансування Державної судової адміністрації до 20,5 мільярда грн., а в українських містах відмінити щомісячні виплати воїнам з інвалідністю. Збільшити фінансування Офісу генпрокурора до 14,6 мільярдів грн., а в містах забрати можливість допомагати воїнам ТРО. Збільшити фінансування секретаріату Кабінету Міністрів до 11,3 мільярда грн., а в міста зупинити всі ремонти дворів. Збільшити до 2,8 мільярдів грн. фінансування Верховної Ради, а в школах відмінити безкоштовне харчування дітей військовослужбовців. Це проект нового державного бюджету України на 2024 р.

 Хто стоїть за акціями «ЗСУ в ПЕРШУ чергу»?

Останні декілька тижнів по всіх тилових українських містах відбуваються мітинги з вимогою до місцевої влади зупинити всі роботи та програми, які забезпечують життєдіяльність громади. На їх переконання кошти місцевих бюджетів мають В ПЕРШУ ЧЕРГУ йти на армію. Є один нюанс. Не було ще жодної схожої акції під будівлею Кабінету Міністрів або Верховної Ради. Незважаючи на те, що, відповідно до Конституції України, фінансування Збройних сил України здійснюється з державного бюджету. А в час війни уряд має згортати всі вартісні невоєнні проєкти і переправляти кошти на потреби Міноборони. В Україні все навпаки. Гроші на армію збирають волонтери та міські ради, а уряд скорочує бюджет Міністерства оборони.

Що вимагають на мітингах під міською радою

На прикладі Тернополя проаналізуємо, що вимагають організатори мітингів, на яких вимагають зупинити всі проєкти, що фінансуються з міського бюджету. І до чого це призведе. Вимагають зупинити ремонт інженерних і каналізаційних мереж на вул. Грушевського. Щоб знову, коли місто накриє дощ, у центральній частині Тернополі лилися потоки бруду, гілок та фекалій. Вимагають зупинити ремонти дворів на Мирона Тарнавського чи на бульварі Данила Галицького. Щоб воїни з інвалідністю не могли вийти з під’їздів через купи болота та будівельного сміття. Вимагають скасувати соціальні проєкти. Скасувати всі пільги на харчування дітей у дитячих садках та школах. У тому числі й безкоштовне харчування для дітей наших військових-захисників. Скасувати всі виплати ветеранам ОУН-УПА, жертвам та учасникам українсько-московської війни. Вимагають скасувати дотації з міського бюджету на комунальний громадський транспорт. Щоб пенсіонери, школярі та студенти платила за проїзд тролейбусами повний абонемент. Вимагають зупинити будівництво «Пантеону Героїв Тернополя», адже таке  вшановувати пам'ять Героїв, тернополян,  які віддали свої життя за Україну, зараз не на часі.

Відвертання уваги від дерибану Державного бюджету

Мітинги під міськими радами по всій Україні відбуваються на фоні корупційних скандалів, коли одне куряче яйце купується за 17 грн. Але найбільш показово, у новому бюджеті на 2024 рік, який вже схвалили на засідання Кабінету Міністрів, скорочені витрати на фінансування Міністерства оборони. Вдумайтеся, в умовах повномасштабної війни, скорочуються витрати на Міністерство оборони. Майже на 100 млн грн. Натомість, збільшуються на Державне Управління Справами (скандальну ДУСю) на ЦВК (хоча виборів у 2024 році не буде). Ось тут справжня зрада – державна зрада. Головний висновок: мітинги з вимогою скасувати всі ремонтні та соціальні проєкти у місцевих бюджетах відбуваються для того, щоб відвернути увагу від повного «зашквару» з розподілом коштів у Державному бюджеті. Від дерибану центрального бюджету, який має на 100 % забезпечувати потреби Збройних сил України. І це відбувається саме перед сесією Верховної ради України, де мають приймати зміни до бюджету на 2023 та новий проект бюджету на 2024 р. За що виходять на мітинги активісти в Тернополі, та й інших містах України? Хто стоїть за акціями «ЗСУ в ПЕРШУ чергу», які під гарною назвою шантажують місцеві ради по всій Україні? Відповідь очевидна. В Києві крадуть мільярдами на закупках військової форми та обладнання, а на місцях забирають останні крихти.

IMG 0031 1

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com