Для провадження господарської діяльності обовʼязкова державна реєстрація субʼєкта господарювання

student 849825 960 720Державна реєстрація суб’єктів господарювання – обов’язкова умова здійснення усіх видів підприємницької діяльності та запорука законності її ведення. При цьому окремі продавці нехтують обов’язком реєстрації підприємницької діяльності, ухиляються від сплати податків, а розрахунки проводять через банківські картки фізичних осіб, що заборонено законодавством.

ДПС постійно отримує інформацію про факти здійснення системної господарської діяльності без державної реєстрації. Всі випадки досліджуються та перевіряються працівниками податкових органів, а у випадку підтвердження наданої інформації вживаються відповідні заходи реагування, в тому числі податкові перевірки. Крім того, на сьогодні соціальні мережі Facebook, Instagram та інші інтернет майданчики стали бізнес-платформами з потужними маркетинговими інструментами, якими користуються громадяни для дистанційного продажу товарів або надання послуг. Територіальними органи ДПС лише протягом вересня 2023 року встановлено непоодинокі випадки провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання: На Івано-Франківщині  встановлено факт надання послуг валюто-обмінних операцій без державної реєстрації суб’єкта господарювання:

https://if.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/714271.html.

На Хмельниччині встановлено факти зайняття господарською діяльністю через мережу Інтернет без державної реєстрації як фізичною особою-підприємцем:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid035zk1M1g99LYihxXxFnTZS19KEgG14oedohwGngBVjPpR5EsbUHBpcxyLQPru7bJdl&id=100069240450362.

Здійснення на Дніпропетровщині господарської діяльності з продажу мобільних аксесуарів та тютюнових виробів з ознаками фальсифікованої продукції без наявності дозвільних документів та без державної реєстрації як суб’єкта господарювання:

https://dp.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/714050.html.

Здійснення на території міста Києва торгівельною мережею нелегальної господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання:

https://kyiv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/714112.html.

Незаконна діяльність (без державної реєстрації як суб’єкта господарювання) в Кіровоградській області фізичної особи при здійсненні операцій з обміну іноземної валюти:

https://kr.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/713943.html.

На Сумщині встановлено продаж тютюнових виробів громадянами без державної реєстрації як суб’єктів господарювання та дозвільних документів на право здійснення такої торгівлі:

https://sumy.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/714030.html.

Здійснення на Вінниччині господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання з надання послуг прання килимів:

https://vin.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/713927.html.

На Черкащині виявлено факти незаконної діяльності господарських об’єктів (без державної реєстрації як суб’єкта господарювання), які здійснювали продаж фальсифікованих підакцизних товарів:

https://ck.tax.gov.ua/diialnist/podatkoviy-audit/povidomlennya/713926.html.

Виявлення фактів незаконного обігу підакцизних товарів та ухилення від сплати податків СГ на території Чернігівської області:

https://www.facebook.com/100064506476649/posts/pfbid035e6sRwfqXNgr2mMAWkJH6sKSpf57kzDa1J55HrMPAzFhnmzjkGAPpdhpQUj9FEC4l/.

Одночасно нагадуємо, що за провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено штраф до 85 тисяч гривень з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com