Докази НАБУ виявились підробленими? Мера Сум Олександра Лисенка підставили та сфабрикували справу

ac9af3b24499c79312e2632e57cdb7abf22a1279Міського голову міста Суми Олександра Лисенка звільнили з під варти. Він вже 6 жовтня повернувся  до виконання покладених на нього обов’язків міського очільника міста. А звинувачення, як стало відомо, виявилися неправдивими. Це вже черговий міський голова обласного центру, якого «антикорупціонери» з НАБУ та НАЗК звинувачували у неправомірних діях.

Докази підроблені

За даними суду, звинувачення про "затримання на гарячому" мера Сум з хабарем в руках неправдиві з тої причини, що кошти вилучали зовсім у іншої людини. І в той час Лисенко перебував за кілька кілометрів від місця злочину, на зустрічі з військовими. Тобто він навіть не міг здогадуватися, що десь, у когось вилучаються якісь кошти. Слідство також не має жодних доказів отримання посадовцем неправомірної вигоди, адже під час обшуків у мера не було знайдено ні коштів, ні доказів неправомірної діяльності. Також є підозри, що оприлюднені в офіційному повідомленні НАБУ знімки, – скомпільовані. Сам Лисенко каже, що кошти були вилучені в іншої людини в інший час.

Брехня «антикорупціонерів»

Мер Сум заявив, що його публічно оббрехали. «Мене банально оббрехали, звинуватили у хабарництві, грошей я не брав, а фото НАБУ скомпільовані», - заявив Олександр Лисенко. Як вже повідомлялося Лисенка затримували разом з директором департаменту інфраструктури міста. «Антикорупціонери» стверджували, що затримані посадовці вимагали хабарі від місцевих підприємців за безперешкодне ведення бізнесу у місті.

Нагадаємо

У квітні 2023 року, Тернопільській міжрайонний суд постановив закрити провадження щодо міського голови Сергія Надала про адміністративні порушення. Звинувачення Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) щодо конфлікту інтересів під час преміювання визнано необгунтованими, бездоказовими та незаконними. Як повідомили в юридичній кампанії Героя війни Масі Найєма «Міллер», які представляли інтереси Сергія Надал, суд закрив провадження відносно мера Тернополя, визнавши, що в його діях відсутній конфлікт інтересів. «У Тернопільському міськрайонному суді відбулось судове засідання по справі про «конфлікт інтересів» мера м.Тернопіль. Суд виніс постанову, якою закрив провадження у зв’язку з відсутністю в діях нашого клієнта адміністративного правопорушення», - йдеться у повідомленні юридичної компанії.

«Війна» проти міського самоврядування

Також на початку лютого 2023 року Львівський апеляційний суд на рік відсторонив від посади мера Чернігова Вячеслава Антрощенка покарали за те, що він попросив свого водія вивести родину за кордон. Це відбулося тоді, коли московські окупанти майже оточили Чернігів. У квітні 2023 року НАЗК склало три протоколи про корупцію на міського голову Рівного Олександра Третяка. Його покарали за те, що він нібито призначив надбавки керуючому справами виконавчого комітету міської ради Рівного. Теж з порушенням всіх норм та законів. Всі міські голови згодом були виправдані. Хто почав атаки на мерів міст?

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com