Зелений двір: у Тернополі постійно висаджують нові дерева, згідно стратегії відновлення прибудинкових територій

Тернопіль Зелений двірТернопіль визнано найбільш екологічним та найбільш комфортним для проживання містом України. Але ці «легені» мають постійно наповнюватися «зеленим киснем» - новими зеленими насадженнями. При цьому треба вчасно видаляти старі, сухостійні та аварійні дерева. Для комплексного озеленення міста та комфортного проживання тернополян необхідно також висаджувати нові дерева на прибудинкових територіях. Наразі у Тернополі висаджують нові зелені насадження в рамках реалізації Стратегії відновлення прибудинкових територій «Зелений двір» та Концепції комплексного озеленення міста 

15 саджанців катальп

В управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології наголошують, нові дерева висаджують з метою забезпечення екологічного балансу у дворах та комфортних умов проживання мешканців багатоквартирних житлових будинків. Минулого тижня нові дерева висадили ще на трьох прибудинкових територіях у Тернополі. Зокрема, висаджено 15 саджанців дерев породи катальпа у дворах за адресами: вул. Михайла Драгоманова, 1 (4 катальпи); вул. Михайла Драгоманова, 4 (5 катальп); вул. Іванни Блажкевич, 7 (6 катальп). Висадка зелених насаджень проводиться за рекомендацією екологів в осінній та весняний період.

Десять саджанців сакури та три дерева яблуні

На оновленій прибудинковій території на просп. Степана Бандери, 92 цими днями висадили десять саджанців дерев породи Сакура Pink Perfection та три молодих дерева яблуні Royalty. В управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології наголошують, висадка зелених насаджень проводиться за рекомендацією екологів в осінній та весняний період.

Квітучі катальпи бігнонієвидні та декоративні червонолисті сливи

У парку Сопільче та поблизу дамби Тернопільського ставу в рамках Концепції комплексного озеленення міста, висадили нові зелені насадження. Так, у парку Сопільче на алеї з’явилось ще 15 нових дерев декоративної червонолистої сливи «Піссарді». Ще 10 саджанців декоративних квітучих дерев породи катальпа бігнонієвидна висадили біля дамби Тернопільського ставу. Як зазначають в управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології міської ради, катальпи та сливи «Піссарді» прекрасно почувають себе у нашому місті, швидко ростуть, є стійкими до несприятливих погодних умов і непримхливими. На сьогодні, квітучі катальпи та декоративні сливи «Піссарді» добре прижилися у міських парках та на прибудинкових територіях.

Нагадаємо

За останні роки у Тернополі з’явилося понад 6000 нових дерев та близько 2000 кущів. Серед видів посадкового матеріалу переважають рідкісні екзотичні дерева. Нині справжня окраса Тернополя - вулиці з висадженими акліматизованими деревами багряника японського, катальпи. Чудово прижилися у парках і скверах павловнія, платан, тюльпанове дерево, горобина скандинавська, слива «Піссарді», верба «Матсудана», гледичія, бундук, яблуня «Недзвецького», клени різних видів та форм. За висновками екологів, впродовж останніх років саме у Тернополі повітря є найчистішим в Україні. Експерти прямо пов’язують чисте повітря з кількістю зелених насаджень в українських містах. І не в останню чергу своєю лідерською позицією у рейтингу міст України з найчистішим повітрям, Тернопіль завдячує власним «зеленим легеням».

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com