Жителі області довіряють свої гроші банкірам

bankshahrayДо поліцейських звертаються мешканці області, які потерпіли від телефонних шахраїв. Зловмисники представляються працівниками банків та пропонують фінансову допомогу. Тож поліцейські вкотре нагадують не довіряти невідомим додзвонювачам! До поліцейських звернулась 58-річна мешканка обласного центру. Жінка повідомила, що до неї зателефонувала невідома особа, яка представилась працівником банку та повідомила, що її картки заблоковані. А для того, щоб їх розблокувати, потрібно назвати номер та коди картки, що заявниця і зробила. У результат з карток жінки шахрай за лічені хвилини «списав» майже 15 тисяч гривень. За схожою схемою ошукали й 37-річну мешканку району. Шахрай, що назвався працівником банку, вивідав у жінки банківські дані та зняв 33 тисячі гривень з зарпланої та кредитної карток. За всіма фактами правоохоронці розпочали кримінальні провадження. Поліцейські вкотре звертаються до всіх власників карткових рахунків:

 - не розголошуйте персональні дані (номер картки, логін і пароль, cvv-код) третім особам, навіть якщо вони представляються працівниками банку;

- не повідомляйте нікому ПІН-коди карток;
- не надавайте коди, які отримуєте в CMC-повідомленнях.
У випадку, якщо ви підозрюєте, що спілкуєтесь з шахраями, завершіть розмову та зателефонуйте на гарячу лінію банківської установи або повідомте в поліцію за номером 102.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com