На Тернопіллі шукають роботу 162 особи з інвалідністю. Роботодавці, які їх працевлаштують, отримають компенсації

robotaОсобам з інвалідністю у місцевих підрозділах Тернопільського обласного центру зайнятості сприяють у підборі підходящої роботи відповідно до їх професійних навичок і знань, рекомендацій медико-соціальної експертної комісії та індивідуальної програми реабілітації, побажань людини; організовують професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації; залучають до посильної тимчасової зайнятості, навчають техніці пошуку роботи та самопрезентації, сприяють у започаткуванні власної справи. З початку року послугами служби зайнятості Тернопілля скористались 850 осіб з інвалідністю (серед них 32 учасника бойових дій, 57 ВПО), з них 797 - мали статус безробітного;
205 – працевлаштовано,
57 - проходили професійне навчання;
6 - брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру;
8 – отримали ваучери на оплату навчання.
Станом на 28.11.2023 для 162-х безробітних згаданої категорії продовжується добір підходящих місць праці. Більшість з них мають досвід роботи за професіями продавець, водій, медсестра, листоноша.
Роботодавці області пропонують 133 вакансії для осіб з інвалідністю. Найбільше потрібні водії (38 вакансій – із зарплатою до 20 тис. грн) та слюсарі з ремонту колісних транспортних засобів (9 вакансій, зарплата до 25 тис. грн). До слова, роботодавці можуть отримати компенсацію фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю I чи II групи. ЇЇ граничний розмір:
100,5 тис. грн - якщо працевлаштована особа з інвалідністю І групи, 67 тис. грн - за облаштування робочого місця для особи з інвалідністю ІІ групи. Також є компенсація 50% витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної з/п, за працевлаштування безробітних осіб з інвалідністю, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного більше 1 місяця. Термін працевлаштування такого безробітного – понад 1 рік. Термін виплат – 6 місяців упродовж 1 року. За детальнішою інформацією зверніться у місцевий підрозділ Тернопільського обласного центру зайнятості, в Telegram: @DCZ19_Ternopil або за тел. «гарячої лінії» - 0635765756.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com