Банківські працівники спустошують гаманці жителів Тернопільщини

internet moshennichestvoШахраї, як тільки отримують конфіденційну інформацію, одразу спустошують банківські картки довірливих людей. 29 тисяч на двох жителях Тернопільської області заробив аферист. У обох випадках до людей телефонував невідомий, представлявся працівником фінансової установи та розповідав історію про те, що хтось намагається отримати доступ до електронного гаманця клієнті банку. Жертви вірили й без вагань погоджувалися розв'язувати проблему із додзвонювачем. Як наслідок - жителька Козівської громади втратила 10 тисяч, а у мешканка Тернопільського району з картки щезло 18500 гривень.

 Уже у ході перевірки працівники поліції з'ясували, що до обох потерпілих телефонував невідомий з одного і того ж номера. Будьте обережні та дотримуйтеся наступних рекомендацій:

Перевіряйте ідентифікацію: працівники банку ніколи не будуть вимагати від вас під час телефонного дзвінка конфіденційні дані, такі як паролі чи PIN-коди.
Не надавайте особисту інформацію: не повідомляйте невідомим особисті дані, номери карток чи іншу конфіденційну інформацію.
Перевіряйте дзвінки: запам'ятайте, що ви завжди можете перевірити вірогідність дзвінка, звернувшись безпосередньо до банку за офіційними контактами, але не за номером, який вам дали невідомі особи.
Повідомляйте про підозрілі випадки: якщо вам стає відомо про спроби аферистів, негайно повідомте банк і правоохоронні органи.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com