Жінку госпіталізували до лікарні через переохолодження

переохолодженняО 06:00 у Козівську районну лікарню з діагнозом «Гіпотермія (загальне переохолодження)» госпіталізовано жителя села Вівся Козівської ТГ Тернопільського району, 1982 року народження. Чоловік отримав переохолодження на території власного домогосподарства. Зимовий сезон може приховувати небезпеки переохолодження, особливо при погіршенні погодних умов. Головне Управління ДСНС України у Тернопільській області нагадує про необхідність узяти до уваги наступні заходи для уникнення переохолодження:

 1.  Перед тим, як вийти на холод, ситно поїжте. На голодний шлунок гіпотермія може виникнути і при нульовій температурі, бо організму нізвідки буде взяти енергію, щоб підтримувати температуру тіла. Бажано випити також гарячий чай або каву.

2.  Одягайтеся багатошарово. Тобто одягніть на себе кілька легких кофт замість однієї теплої. Це попередить спітніння, яке на морозі небезпечне. Одяг має бути вільним.
3.  Захищайте відкриті ділянки шкіри. Не забувайте вдягати рукавички, а ніс та вуха захищати шапкою, шарфом, піднятим коміром.
4.  Заходьте, щоб зігрітися, у тепле приміщення, якщо ви проводите цілий день на вулиці.
5.  Деякі ліки, наприклад, для регулювання кров’яного тиску, антидепресанти, серцеві препарати підвищують чуйність організму до температурних коливань, холоду. Необхідно обов’язково проконсультуватися з лікарем.
Особливу увагу надайте запобіганню переохолодження та обмороження дітей. Щоб не сталося біди, радимо не виводити на вулицю дітей до 3–х років, якщо температура повітря понад 10°C морозу, дітей дошкільного та шкільного віку при температурі нижче – 20°C. Подбайте про калорійне харчування дітей зі збільшенням споживання вітамінів. Діти повинні мати адекватний одяг за віком (багатошаровий, з натуральних тканин) з обов’язковим використанням зимової білизни, шарфа, шапки, теплих рукавичок, взуття, теплих шкарпеток та устілок. Особливу увагу приділіть захисту носа, вух та щік дитини. Переохолодження – проблема, з якою взимку може зіткнутися кожний, будьте готові вирішити її своєчасно, без наслідків для здоров'я. 

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com