Сергій Надал: Ще 280 Героїв-захисників з Тернополя отримають виплати по 10 000 гривень

dopomohanadalЩе 280 тернопільських військовослужбовців отримають одноразову грошову допомогу у 10 000 грн на забезпечення спорядженням та технічними засобами. Кошти виділені на загальну суму 2 800 000 грн. Про це повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал. Відповідне рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету міської ради.

Пряма мова мера

За словами міського голови  таку допомогу уже отримали 660 військовослужбовців Тернопільської громади. «У Тернополі триває комплексна програма фінансової підтримки наших Героїв. Напередодні нового 2024 року виконавчий комітет прийняв Положення про надання тернопільським військовослужбовцям грошової допомоги на забезпечення спорядженням та технічними засобами у розмірі 10000 гривень. Таку допомогу уже отримали 330 військовослужбовців Тернопільської громади. Зрозуміло, що більшість військовослужбовців з Тернопільської громади не можуть самостійно прийти та написати заяву на отримання коштів. Тому ми спростили процедуру. Заяву можуть написати будь-хто з рідних. Наприклад, дружина або батьки. Але при собі треба мати документ, який підтверджує родинний зв'язок. Паспорт, свідоцтво про народження або свідоцтво про шлюб», - повідомив Сергій Надал.

Які потрібні документи і де їх можна подати

Подати документи тернопільські захисники та захисниці на отримання допомоги зможуть з 1 січня 2024 року у відділі звернень Тернопільської міської ради за адресою м.Тернопіль, вул. Листопадова, 6 (1 поверх) у робочі дні.

Необхідні документи для отримання коштів:

- заява (бланк надається у відділі звернень);

- копія паспорта особи, яка бере безпосередню участь у захисті країни;

- копія реєстраційного номера облікової картки платника податків особи, яка бере участь у захисті країни;

- копія дійсної довідки внутрішньо переміщеної особи, яка видана управлінням соціальної політики Тернопільської міської ради (подають внутрішньо переміщені особи);

- копія документа про безпосередню участь у бойових діях (забезпеченні здійснення заходів з національної безпеки і оборони України відсічі і стримування збройної агресії російської федерації проти України) видана військовою частиною Міністерства оборони України, Міністерством внутрішніх справ України, Національною гвардією України та іншими утвореними відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів, видана після 27 грудня 2023 року.

- реквізити рахунку особи, яка бере безпосередню участь  у захисті країни, та на яку будуть перераховані кошти.

Нагадаємо

Також одноразову грошову допомогу у сумі 10 000 грн на лікування (реабілітацію) зможуть отримати тернопільські військовослужбовці, які беруть чи брали участь у бойових діях, забезпеченні здійснення заходів, необхідних для забезпечення оборони України.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com