Віталій Мандзин вперше виграв Малий кришталевий глобус юніорського Кубка IBU

manzunnМасстарти на 60 учасників у цьому сезоні юніорського Кубка IBU проводились на двох турнірах — чемпіонаті Європи та чемпіонаті світу. Мандзин взяв участь в обох гонках. На Євро-2024 Мандзин завоював "срібло" після дискваліфікації естонця Якоба Кульбіна.

Ця медаль стала дебютною для українця на рівні юніорського чемпіонату Європи з біатлону. Особистий рекорд Мандзин встановив й на юніорському чемпіонаті світу, що триває в Отепя. У масстарті-60 біатлоніст з Тернопільщини зупинився за крок до медалі, посівши четверте місце. Мандзин набрав 125 очок у залік масстартів та вперше виграв Малий кришталевий глобус юніорського Кубка IBU. Українець випередив двох переможців гонок — чемпіона світу Сіверта Герхардсена та чемпіона Європи Матію Леговича. Герхардсен не брав участі у масстарті на Євро, а Легович у гонці на ЧС фінішував лише 15-м. У топ-40 заліку масстартів також фінішували ще три українці: Богдан Борковський, Сергій Супрун і Степан Кінаш.

Юніорський Кубок IBU 2023/24: залік масстартів (топ-5)

1. Віталій Мандзин (Україна) — 125 очок

2. Сіверт Герхардсен (Норвегія) — 90

2. Матія Легович (Хорватія) — 90

4. Ісак Фрей (Норвегія) — 75

5. Лукас Гаслінгер (Австрія) — 69

...

26. Богдан Борковський (Україна) — 29

28. Сергій Супрун (Україна) — 28

33. Степан Кінаш (Україна) — 26

У загальному заліку юніорського Кубка IBU найкращий результат серед українців наразі у Степана Кінаша — восьме місце. Віталій Мандзин йде 12-м.

Хто такий Віталій Мандзин?

20-річний український біатлоніст, представник Тернопільщини.

У сезоні 2022/23 Мандзин дебютував у гонках Кубка світу. З того часу мав шість особистих стартів на турнірі.

Нинішній сезон почав на Кубку IBU, де на етапі в Шушені показав найкращий особистий результат на цьому рівні — восьме місце у спринті.

Після цього виступив на етапах Кубка світу в Німеччині, де також встановив особистий рекорд — 31-ше місце у спринті в Обергофі.

Джерело: Суспільне

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com