Розпочато реєстрацію для участі у сертифікації вчителів 2021

сертифікація18 січня, стартувала реєстрація всіх охочих вчителів початкових класів для участі у зовнішньому оцінюванні професійних компетентностей, що триватиме до 31 січня. А вже 27 лютого відбудеться незалежне тестування учасників сертифікації.

Сертифікація педагогічних працівників – пілотний проєкт, який складається з трьох етапів, що відбуваються послідовно:

І етап – незалежне тестування, проводить Український та регіональні центри оцінювання якості освіти;

ІІ етап – самооцінювання учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності, проводитиметься Державною службою якості освіти та її територіальними органами протягом березня-квітня 2021 року;

ІІІ етап – вивчення практичного досвіду роботи учасників сертифікації, проводитиметься Державною службою якості освіти та її територіальними органами у вересні-листопаді 2021 року.

Цьогоріч участь у сертифікації зможуть взяти не більше 2000 педагогів. Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України визначено граничну кількість вчителів для проходження сертифікації в розрізі регіонів, зокрема для Тернопільської області – 65 осіб.

Зауважимо, що відповідно до Положення про сертифікацію педагогічних працівників учителі беруть участь у сертифікації виключно на добровільних засадах і можуть відмовитися від участі на будь-якому її етапі.

Сертифікація 2021 1

Переваги сертифікації:

- за результатами успішного проходження сертифікації педагогічному працівнику видається сертифікат, який є дійсним упродовж трьох років. Успішне проходження сертифікації зараховується як проходження атестації педагогічним працівником;

- щомісячна доплата у розмірі 20 % посадового окладу (ставки заробітної плати) пропорційно до обсягу педагогічного навантаження протягом строку дії сертифіката;

- педагогічні працівники, які мають сертифікат, можуть залучатися до проведення інституційного аудиту в інших закладах освіти, розроблення та акредитації освітніх програм, а також до інших процедур і заходів, пов’язаних із забезпеченням якості та впровадженням інновацій, педагогічних новацій і технологій у системі освіти.

З детальнішою інформацією Ви можете ознайомитись на вебсайті Державної служби якості освіти України (https://bit.ly/2KnGkY3) та на Фейсбук-сторінці управління Державної служби якості освіти у Тернопільській області (https://cutt.ly/pjIRKBI )

сертифікація2

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com