Шахраї «продали» через інтернет неіснуючий товар

онлайн шопінгПрацівники тернопільської поліції задокументували декілька фактів шахрайства вчиненні щодо мешканців області. Потерпілі здійснювали покупки в інтернеті через неперевірених продавців і як наслідок втрачали кошти.

Троє заявників потерпіло від однієї ж шахрайської схеми. Вони знаходили в різних соціальних мережах й сайтах оголошень публікації про продаж різноманітного товару. Продавці-аферисти завжди просили передоплату після чого мали відправляти майно покупцям. Однак як тільки кошти надходили на їх рахунки вони вимикали телефони й видаляли дописи.

Молодик купував рибальське спорядження, яке аферист оцінив в 7500 гривень, жінка за купівлю жіночого одягу переказала 925 гривень, ще один заявник мав намір придбати куртку вартістю 1500 гривень. Всі потерпілі втратили кошти, а бажаного товару так й не отримали.

Правоохоронці наголошують, щоб вберегтися від шахрайства потрібно дотримуватись кількох простих правил:

  • Завжди перевіряйте інформацію про покупця/продавця. Простий спосіб - ввести дані і номери телефонів в рядок пошуку в будь-якому пошуковому ресурсі і перевірити, чи є відгуки в мережі.
  • Ні в якому разі не повідомляйте стороннім особам дані своїх карток (паролі, дані з SMS-повідомлень, які приходять на ваш номер).
  • Не розголошуйте реквізити картки.
  • Вас просять провести будь-які дії з карткою в банкоматі, щоб підтвердити зарахування коштів? Не піддавайтеся на вмовляння!
  • Не відправляйте передоплату, не перевіривши дату реєстрації акаунта на ресурсі.
  • Обов'язково перевіряйте номер телефону. Зазначений в оголошенні може відрізнятися від того, з якого вам будуть передзвонювати.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com