Писанковий бум у книгозбірні

IMG 0310В Тернопільській обласній бібліотеці для дітей за тиждень провели рекордну кількість майстер-класів з традиційного воскового розпису писанок. Через велику кількість охочих спробувати себе у цьому давньому народному ремеслі, працівники сектору естетичного виховання організували аж 5 майстерок в рамках проєкту «Простір натхнення та творчості».

Розпис великоднього яйця – це давнє мистецтво, яке сягає корінням ще у часи Київської Русі. З приходом християнства, традиції пошанування матінки-землі за усі дари та багатства, якими вона щедро ділиться з людством – залишились незмінними. Здавна яйце вважалось символом початку нового життя, прототипом сяючого весняного сонця, а отже писанки в наших великодніх кошиках – це дивовижний синтез двох потужних енергій – природної та духовної.

изображение viber 2021 04 30 11 32 59

Учасниками майстер-класів стали читачі бібліотеки, дорослі та маленькі тернополяни , а також учні шкіл та гуртків, які скористались бібліотечною послугою «Майстер-клас на замовлення».  З  кожною групою учасників бібліотекарі проводили детальний інструктаж, адже писанкарство – праця нелегка і скрупульозна. Для роботи використали традиційні матеріали та засоби – розкришений віск, писачок, оболонка курячого яйця, а також посудини з барвниками.

Всього до передвеликодніх майстерок долучилось 85 учасників! Це так прекрасно, що українські традиції, давні ремесла та вірування не зникають з плином часу, а навпаки – викликають цікавість і знаходять своє продовження серед представників сучасного покоління.

изображение viber 2021 04 30 11 33 59

Уляна Пилипчук, редакторка Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com