У Чортківській установі виконання покарань виявлено ряд порушень прав довічників

довічники 333За результатами проведеної Тернопільською обласною прокуратурою перевірки додержання адміністрацією ДУ «Чортківська УВП (№ 26)» вимог Кримінально-виконавчого кодексу України та іншого законодавства щодо забезпечення прав осіб, засуджених до довічного позбавлення волі, виявлено низку порушень. Про це інформує пресслужба прокуратури.

Адміністрацією установи не дотримуються вимоги законодавства щодо зміни умов тримання засуджених до довічного позбавлення волі. Також, довічники не залучаються до суспільно корисної праці, не відшкодовують заборгованості за виконавчими листами. Працівники установи виконання покарань неналежно проводять особисті обшуки в’язнів та камер, в яких вони утримуються. Як наслідок, під час прокурорської перевірки там виявлено ряд заборонених колючо-ріжучих предметів, у тому числі ніж. Засуджені не забезпечені одягом спеціального зразка, в окремих камерах відсутня гаряча вода.

Для усунення зазначених порушень та притягнення винних службових осіб до відповідальності обласною прокуратурою внесено вказівку начальнику ДУ «Чортківська УВП (№ 26)», яка перебуває на розгляді.  

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com