У Тернополі затримали групу молодиків, що збували наркотики через закладки

02DSC04412Оперативники управління боротьби з наркозлочинністю в Тернопільській області викрили трьох «закладчиків».

Започаткував незаконні заробітки 26-річний раніше судимий тернопоялнин. Чоловіка неодноразово притягували до відповідальності за незаконне зберігання наркотиків та хуліганство, повідомляють у Відділі комунікації поліції.

Ще у 2020 році він влаштувався кур'єром на два сайти і почав заробляти тим, що розвозив та закладав на території міста наркотичну сировину. Після того, як справа почала приносити сталі прибутки, він взяв у спільники двох молодих людей.

В асортименті тернополян був весь спектр наркотиків - солі, марихуана, амфетамін, ЛСД, гашиш. Кожен відповідав за свою ділянку роботи: організатор разом з одним зі спільників замовляв та закладав згортки із сировиною, інший - забезпечував технічний супровід - обробляв фотографії та коректував геолокації з товаром.

02WhatsApp Image 2021 06 02 at 10.59.24 3

У день хлопці ховали близько сотні закладок і отримували за кожну від 55 до 75 гривень.

За словами начальника управління боротьби з наркозлочинністю в Тернопільській області ДБН НПУ Михайла Димиди, документувати діяльність зловмисників оперативники розпочали ще наприкінці 2020 року. Під процесуальним керівництвом окружної прокуратури поліцейські УБН спільно зі слідчими ГУНП в Тернопільській області здійснили оперативні закупки, а після того, як доказова база була зібрана, у помешканнях підозрюваних провели одночасно 5 обшуків.

02WhatsApp Image 2021 06 02 at 11.38.26 1

У хлопців вилучили банківські картки, записники, сотню готових для продажі закладок та близько 100 грамів ще не фасованих наркотиків.

02DSC04408

У ході розслідування в помешканні одного із закладчиків працівники поліції виявили невеличку лабораторію з вирощування коноплі, облаштовану сучасною технікою.

Тернопільським «бізнесменам» загрожує позбавлення волі від 6 до 10 років.

Оперативники встановлюють шляхи надходження наркосировини, власників інтернет-магазинів, а також клієнтів підозрюваних.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com