У Тернополі нагородять активних тернополян за добрі справи

nadal5На міському конкурсі кращих практик багатоквартирних будинків можна виграти від 10 000 до 20 000 грн

Головне. До 1 серпня можна ще встигнути подати заявку на конкурс кращих практик в багатоквартирному житловому фонді Тернопільської міської територіальної громади.

Учасниками можуть бути всі охочі ОСББ, управителі багатоквартирних житлових будинків, ЖБК, ОСН-БК, які зареєстровані на території Тернопільської міської територіальної громади. Переможці отримають грошові призи та поділяться успішним досвідом реалізованих проєктів.

Міський голова Тернополя Сергій Надал переконаний, що збільшення активності тернополян у питаннях покращення благоустрою, озеленення, екологічних та соціальних ініціатив позитивно впливає на підвищення комфорту у місті.

Цитата. “У нас є багато успішних ОСББ, де вже реалізовані проєкти з озеленення, підвищення благоустрою та енергоефективності житлового фонду. Це активні люди, які не чекали, а діяли самостійно. Інколи для того, щоб двір став кращим, треба лише об’єднатися з сусідами. Ми хочемо, щоб цим досвідом скористалися інші. Поширення успішних практик щодо благоустрою та озеленення прибудинкових територій, реалізації проектів з підвищення енергоефективності будинків, використання відновлювальних джерел енергії, залучення мешканців до культурних, спортивних, екологічних або соціальних заходів — мета цього конкурсу”, - зазначив Сергій Надал.

Міський голова наголосив на важливості активності громади.

“Найкраще знають, що треба робити у своєму дворі безпосередньо мешканці. Місто має стимулювати тих, хто вже готовий бути господарем у своєму дворі. Відчувати відповідальність за спільний добробут і бути готовим діяти. Це проєкт громадянської ініціативи, де люди і місцеве самоврядування працюють разом над підвищенням комфорту у нашому рідному місті”, - переконаний Сергій Надал.

Деталі. Заявка на конкурс має відображати реалізацію успішної практики за будь-якою з наступних тем (номінацій):

  • Екологія, озеленення та комплексний благоустрій будинку;
  • Енергоефективність та відновлювальні джерела енергії у будинку;
  • Добросусідство.

Один учасник може до 1 серпня подавати одну заявку, проте у ній може бути об’єднано кілька або ж усі запропоновані теми (номінації).

Призери конкурсу будуть оголошені та нагороджені 28 серпня під час святкування Дня міста.

Переможці Конкурсу нагороджуються пам’ятними дипломами та грошовими винагородами у розмірі: І місце - 20000 грн; ІІ місце – по 12000 грн; ІІІ місце – по 10000 грн.

Нагадаємо. У Тернополі вже кілька років діють різноманітні програми із стимулювання участі громади міста у самоуправлінні та розвитку. Зокрема щороку затверджується громадський бюджет, де тернополяни самі подають проєкти пов’язані з благоустроєм і самостійно визначають, на який з них у першу чергу спрямувати кошти. Також працює програма шкільного громадського бюджету, в рамках якого учні шкіл пропонують зміни для своїх навчальних закладів, визначають шляхом голосування проєкт, який буде реалізований.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com