У громадському транспорті Тернополя проводять контроль за порядком оплати проїзду

контроль гром транспотВід березня муніципальна інспекція спільно з контролерами КП «Тернопільелектротранс» здійснюють посилений контроль за оплатою проїзду в громадському транспорті міста та видачею проїзних квитків.

Загалом за цей період було проведено 4480 перевірок, з них: 1525 у тролейбусах, 2028 - у автобусах та 868 - у маршрутках.

За результатами роботи виявлено 450 порушень, здійснених пасажирами у громадському транспорті. З громадянами, котрі намагалися оплатити за проїзд готівкою, проводились роз’яснювальні бесіди та нагадування, що у громадському транспорті Тернополі працює лише безготівкова форма оплати за проїзд.

Із власникам пільгових карток, якими користувались інші особи, додатково проводились профілактичні бесіди.

19 пасажирів оштрафовано контролерами за несплату вартості проїзду у громадському транспорті. Також виявлено випадки, коли водії громадського транспорту брали у пасажирів оплату за проїзд готівкою, не видавши квиток на проїзд. Всі порушення зафіксовано відповідно до норм чинного законодавства.

В управлінні муніципальної інспекції нагадують, що відповідальність за безквитковий проїзд у громадському транспортні несе пасажир, тому після оплати проїзду обов’язково вимагайте квиток та зберігайте його до завершення поїздки.

До слова , штраф за безквитковий проїзд у громадському транспорті дорівнює 20-кратній вартості проїзду.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com