Сергій Надал: У Тернополі продовжують будувати новий колектор, щоб навесні зменшити підтоплення Роботи тривають на вул. Галицькій та у парку Тараса Шевченка

 budivnitstvo novogo doshchovogo kolektora na dorogi na vul galitskiy u ternopoli 5Незважаючи на повномасштабне московське вторгнення, коли більшість коштів міського бюджету йде на підтримку фронту, у Тернополі триває будівництво нового сучасного дощового колектора. Це однин з наймасштабніших проєктів Тернополя за останні роки.

         Що таке «Галицький колектор»

Новий колектор має покращити навколишнє техногенне середовище та допоможе вирішити проблему великих та середніх міст України – відведення дощових та талих вод. Зокрема, відводити дощові та талі води з території житлових районів «Канада», «Східний», «Сонячний», «Центр», «Мікрорайон №6», «Північний».

Ці роботи є важливими, щоб уникнути підтоплення окремих вулиць міста і є наступним етапом після будівництва колектора на вулиці Галицькій, де роботи почали до війни.

         Де зараз ведуться роботи

Роботи на колекторі ведуться на вул. Галицькій та у парку імені Тараса Шевченка. Зокрема:

  • на вул. Галицькій підрядники залили монолітний лоток шириною 4,20 та далі будуть проводити роботи з перекриття лотка дорожніми плитами, а на проїзній частині - мостовими плитами та влаштування зверху зелених зон;
  • у парку імені Тараса Шевченка роботи ведуться при вході від вул. Соломії Крушельницької, де підрядники викопали корито для заливання монолітного лотка протяжністю 320 метрів.

Відтак, коли завершаться усі роботи на колекторі, то талі і стічні води будуть виводитися у напрямку до Тернопільського ставу з таких житлових районів, як: «Канада», «Східний», «Сонячний», «Північний» та «Центр».

Окрім будівництва самого дощового колектора, поруч на вул. Галицькій збудовано і нову дорогу, яка після завершення усіх робіт стане паралельною до дороги на вул. Збаразькій, що дозволить розвантажити транспортний потік.

         Чому важливий «Галицький колектор»

На першому місці стоїть питання відведення дощових та талих вод. Будівництво «Галицького колектора» у Тернополя має вирішити цю величезну проблему.

Паралельно, буде вирішена проблема старих комунікацій. Зокрема, за роки експлуатації, погіршилося асфальтобетонне покриття і стан інженерних мереж. Заміни потребують водопровідні мережі, побутова каналізація та дві нитки напірного каналізаційного колектора. Через це під час злив затоплюються підвали житлових будинків на вул. Галицькій, а пориви напірних колекторів призводять до зупинок каналізаційної насосної станції №7.

Окрім цього, Тернопіль активно розбудовується, утворюються нові мікрорайони, тож зона каналізування колектора збільшується практично щодня.

Таким чином, «Галицький колектор» - це один з найважливіших проєктів міської влади, який повинен вирішити проблему підтоплення та зробити Тернопіль ще більш зручним для проживання містом.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com