Сергій Надал: У 2023 році відшкодовуватимемо тернопільським підприємцям сплату єдиного соціального внеску за кожне нове робоче місце

Надал пунктЕкономіка України має працювати для підтримки армії та наближення нашої перемоги над московським злом. А малий та середній бізнес є рушійною силою економіки Тернополя. Для цього влада має підтримувати підприємців. Для цього Тернополя запровадила систему підтримки малого та середнього бізнесу під час війни. 19 грудня на позачерговій сесії міської затверджено Програму розвитку малого і середнього підприємництва на 2023 - 2024 роки. Цього року Програма прийнята з урахування умов військового стану.

Мета Програми

Програма спрямована на забезпечення підтримки малого та середнього підприємництва в умовах воєнного стану, стимулювання його розвитку, створення сприятливого бізнес-середовища шляхом консолідації зусиль місцевих органів влади, суб’єктів підприємницької діяльності, громадських організацій, об’єднань підприємців тощо задля покращення розвитку малого та середнього підприємництва. Також головною новацією стала мотивація підприємців Тернополя, так і евакуйованих підприємств з областей, де ведуться бойові дії, створювати нові офіційно робочі місця у нашій громаді.

Головні особливості Програми

  • Програмою передбачено компенсацію відсотків за певні види кредитів для малого та середнього бізнесу. Така фінансова підтримка підприємців дозволить їм розвивати свій бізнес саме на території Тернопільської громади.
  • Вперше Програмою введено відшкодування сплати єдиного соціального внеску за кожне створене нове робоче місце. Таким чином, роботодавці мотивуються створювати нові робочі місця. При створені офіційного робочого місця, кожен роботодавець буде отримувати компенсацію з бюджету громади у розмірі 1347 гривень.

Наразі депутати розробляють порядок отримання компенсації, де буде чітко прописано: як подається заява, які комісії розглядають заяву, як і в якому розмірі підприємці будуть отримувати компенсацію.

Інші пільги для підприємців

Ще раніше виконавчий комітет Тернопільської міської ради прийняв рішення звільнити підприємців, які орендують майно комунальної власності, від орендної плати.

Ще на початку повномасштабного московського вторгнення, виконком прийняв рішення, що підприємці Тернопільської громади звільнені від сплати за оренду комунальних приміщень.

Також підприємці, які працюють у сфері зовнішньої реклами, звільнені від плати за місця розташування рекламних засобів (білборди, призматрони, сітілайти, світлові екрани-монітори).

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com