Міський голова Тернополя звернувся в компетентні органи з вимогою розслідувати справу Богдана Покітка

Похорон ШимківНабув загальноукраїнського розголосу скандал довкола загибелі захисника з Тернополя Богдана Покітко, якого 12 лютого відправили на фронт, а вже 16 лютого чоловік загинув на передовій під Бахмутом. Відправка на передову непідготовлених бійців – один з кричущих проблем у Збройних силах України. І справа Богдана Покітка може змінити теперішню недосконалу систему мобілізації та підготовку мобілізованих до фронту. Тому міський голова Тернополя відразу звернувся у компетентні органи розібратися у цій жахливій ситуації, щоб така трагедія більше не повторилася. Наразі у Тернопільському обласному територіальному центрі комплектування проходить службова перевірка. Винних обіцяють покарати.

Сергій Надал – на фронт мають йти воїни, які пройшли вишкіл

Міський голова Тернополя у своєму коментарі у соцмережах заявив, що ганебна практика відправки на фронт мобілізованих без підготовки більше не має повторюватися. Це не врятує життя Богдана Покітко, але дасть змогу врятувати сотні життів наших воїнів. «Немає більшого горя, ніж втрата близької людини. Немає нічого страшнішого, ніж війна, яка забирає життя захисників і звичайних українців. Я підтримую родичів загиблого Покітко Богдана Івановича і направляю звернення у компетентні органи розібратися у цій ситуації. Безумовно, на фронт мають іти люди, які пройшли відповідний вишкіл. Життя Богдана це не поверне, але якщо такий факт підтвердиться, будуть врятовані сотні життів наших воїнів».

Родина Покітко вимагає встановити та покарати конкретного службовця

Родина Богдана Покітко вимагає встановити, яка конкретно посадова особа Тернопільского військокомату ухвалила рішення направити непідготовлену людину на передову, що призвело майже миттєво до загибелі? Хто конкретно відповідав за бойову підготовку перед виїздом, що було для цього зроблено?

В обласному ТЦК просять почекати

Тернопільський обласний територіальний центр комплектування оголосив, що триває службова перевірка, чому так швидко Богдан Покітко опинився на передовій. «12 лютого солдата Богдана Покітка було переведено до нового місця проходження служби, де він загинув внаслідок бойових дій 16 лютого 2023 року. На даний час у Тернопільському ОМТЦК призначено службову перевірку, за результатами якої буде встановлено осіб, які відповідали за підготовку та навчання особового складу. Такий випадок, який стався з солдатом Богданом Покітком, не є системним. Звертаємось до суспільства дочекатись завершення службової перевірки, результати якої будуть оприлюднення найближчими днями», – йдеться у повідомленні Тернопільського обласного ТЦК.

Нагадаємо

16 січня Богдану Покітко, підприємцю у Тернополі, виповнилось 33 роки. В цей день на автобусній зупинці у Тернополі йому вручили повістку, він негайно пройшов медогляд, та 18 січня став солдатом ЗСУ. Спочатку Богдана зарахували до складу роти охорони Тернопільського військомату. Він стояв у караулах та брав участь у роздачі повісток. За свідченням близьких, він один раз виїзжав на полігон, та відстріляв не більше одного магазина, ніякої іншої підготовки не було. Родина чекала, що час для підготовки настане пізніше. 11 лютого Покітко отримав наказ висуватись на Донбас у бойову частину. 16 лютого Богдан Покітко загинув у бою. У родині Покітко два рідних брати. Михайло - діючий військовослужбовець, тобто один родич у родині вже служить.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com