Які проекти вдалося реалізувати з "Громадського бюджету"

zvit gromadskiy byudget 2022На сесії міської ради заслухано та взято до відома підсумковий звіт про реалізацію проєктів «Громадського бюджету» 2022 у Тернопільській громаді. За результатами голосування мешканців, до реалізації минулого року було відібрано:

  • 16 проектів «Громадського бюджету»;
  • 37 проектів «Шкільного громадського бюджету».

Загалом за попередній рік вдалося реалізувати лише три проекти – це два великі проєкти «Громадського бюджету», зокрема: 

  • «Благоустрій пішохідної зони на вулиці Львівській», в рамках якої облаштували нову доріжку на вул. Львівській;
  • «Мій світ починається тут», а саме проведено роботи з благоустрою території біля пологового у лікарні №2 (реконструйовано входи та влаштовані пандуси для маломобільних груп, а також частково влаштоване покриття біля закладу і озеленення території).

Щодо «Шкільного громадського бюджету», то реалізовано проект «Новий шкільний дзвінок і радіо», в рамках якого встановлений шкільний дзвінок та радіо у школі №5. Інші проекти не реалізувалися у зв’язку з воєнним станом, оскільки проведення робіт з реалізації проектів Громадського бюджету не фінансувало казначейство (враховуючи  постанову Кабінету Міністрів України №590 від 09.06.2021 «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану»). На поточний 2023 рік у бюджеті громади планується передбачити кошти на реалізацію проектів Громадського бюджету, що не були реалізовані минулого року, у тому ж обсязі. Якщо відповідні роботи зможуть бути профінансовані казначейською службою, то і інші проекти Громадського бюджету будуть реалізовані.

 

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com