Аферисти продовжують обкрадати жителів області на тисячі гривень

internetshahrayВід шахраїв потерпіла 52-річна жителька Бережанщини. До жінки зателефонував невідомий, які представився співробітником банку. Аферист спитав жінку, чи вона оформляла онлайн-кредит. Заявниця заперечила.
Тоді шахрай повідомив, що її банківська карта заблокована, а для збереження грошей, продиктував їй рахунок, на який необхідно перерахувати заощадження. Потерпіла виконала вказівки афериста та втратила 29 000 гривень. Ще одна мешканка Тернопільського району допомогла заробити аферисту 15 тисяч кредитних коштів. Жінку запевнили, що доступ до її рахунку отримали мобільні злодії та «допомогли» змінити паролі. Замість вберегти кошти, потерпіла їх втратила. Власні кошти втратили двоє мешканеців Чортківського району Вони, згідно вказівок псевдобанкіра, допомогли перевести їх на нібито безпечний рахунок. За усіма шахрайськими діями розпочаті кримінальні провадження. Слідчі встановлюють особи зловмисників. Правоохоронці нагадують, як не стати жертвами мобільного шахрайства:
отримуйте інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, лише з офіційних джерел — сайтів міністерств, відомств тощо;
не вказуйте власні персональні дані на неперевірених сайтах;
нікому не повідомляйте термін дії банківської карти та CVV-код;
перевіряйте гіперпосилання та наповнення сайту на відповідність офіційним даним компаній;
співробітники банку ніколи не вимагають назвати останні три цифри на зворотному боці картки (CVV-код), пароль від карти, термін дії, одноразовий пароль, код операції, який приходить на телефон;
якщо вас просять перевести куди-небудь гроші для того, щоб активувати або розблокувати картку, не піддавайтеся на такі вмовляння. Адже співробітники фінустанови не можуть вимагати переказу грошей, а такі прохання явно вказують на шахрайство.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com