Щоб центр не «плавав» в районі «Веселки»: у Тернополі проводять реконструкцію каналізаційного колектору на вул. Грушевського

Надал ремонт 35Відбудеться реконструкція інженерних мереж центральної частини міста

Незважаючи на повномасштабне московське вторгнення, коли значна кількість коштів міського бюджету йде на підтримку фронту, міська рада Тернополя має вирішувати поточні проблеми інфраструктури міста. Тернополяни неодноразово скаржилися, що окремі вулиці «плавають» у час сильної негоди. Зокрема, це стосується центральної частини міста, район т.з. «Веселки». Щоб вирішити цю проблему у Тернополі починають будувати новий сучасний дощовий колектор. Також відбудеться реконструкція інженерних мереж.

Чому потрібен новий дощовий колектор

Має місце постійне перевантаження побутової каналізації на вул. Грушевського. Під час сильних злив були випадки, коли каналізація не справлялась і її проривало. Тому утворюється зона підтоплення на перехресті Замкова-Грушевського. Також не справляється з потужностями та підтоплюється Каналізаційно-насосна станція у парку Шевченка.

Виконані підготовчі роботи

До реконструкції інженерних мереж та будівництва нового колектора вже виконані підготовчі роботи. При реконструкції Привокзального майдану та ул.. Чорновола побудована дощова каналізація. Також під час цих робіт замінена побудова каналізація на ул.. Чорновола.

Заплановані роботи

  • Влаштування нового дощового колектора 1000 мм. Новий колектор буде йти з вулиці Чорновола, проходитиме під Театральним майданом та вийде на вулицю Грушевського перед будівлею Тернопільської обласної державної адміністрації.
  • Реконструкція побутової каналізації 600 мм. Роботи відбуватимуться на вулицях Чорновола, Грушевського, Крушельницької та Білецькій.
  • Реконструкція водопроводу 315 мм на вулицях Грушевського та Крушельницької.
  • Після виконання цих робіт відбудеться відновлення благоустрою всієї вул. Грушевського.

За планом роботи з реконструкції інженерних мереж вул. Грушевського завершаться до 24 серпня 2023 року. Проїзд біля будівлі Тернопільської ОДА буде перекрито.

Нагадаємо

У Тернополі тривають роботи з будівництва дощового колектора, який покращить відведення дощових і талих вод з території житлових районів «Канада», «Східний», «Сонячний», «Центр», «Мікрорайон № 6», «Північний».

Реконструкція колектора по вул.Грушевського 2 1 2 1 1 1

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com