Зарплати в Україні знову зростають. Де платять найбільше?

zarplata 1Попри війну, зарплати в Україні знову почали зростати. Щоправда, ріст цей неоднорідний: його відчувають, передусім, мешканці Київщини, Дніпропетровщини, Львівщини та Одещини. По-різному зростають зарплати і залежно від галузі. Так, за даними HR-фахівців, найшвидше йдуть угору виплати у нерухомості, страхуванні та продажах. Водночас, до 70% працівників, які нині шукають нову роботу, не задоволені своєю зарплатою. То скільки ж платять українцям та де шукати найвищі зарплати, з’ясовував Центр громадського моніторингу та контролю.

Середня зарплата українців — 17 700 гривень на місяць

Середня зарплата українців нині становить 17 700 гривень на місяць. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомила Олена Коробкова, Голова Правління “Ліга банків України”. “Після шоку 2022-го року зарплати українців почали поступово відновлюватися. Стабілізації добробуту сприяє уповільнення інфляції, яке ми зараз спостерігаємо. Проте в Україні війна знищила чимало робочих місць і цю проблему варто вирішувати комплексно”, — зазначила Коробкова.

Найбільші у Києві, найменші — у Сумах

Відповідно до даних кадрового порталу Work.ua, серед великих міст України найвища середня зарплата у Києві  — 20 000 грн. При цьому різниця у виплатах величезна: від 70 тисяч гривень у військовослужбовця та Media buyer (людини, яка закуповує рекламні місця для подальшої реалізації) до 6 700 у керівника гуртка. На другому місці після Києва за розмірами зарплат опинилися одразу чотири міста, де в середньому пропонують 17 500 грн. У Дніпрі на найбільші виплати можуть розраховувати  топ-менеджери, а також військовослужбовці — близько 55 000 грн. Найменше пропонують санітаркам — 8300 гривень. У Львові найбільші зарплати у топ-менеджерів — 60 000 грн. Найменші — у прибиральниць, посудомийниць, педагогів-організаторів та операторів АЗС. Усім їм пропонують у середньому 10 000 грн. В Ужгороді найбільше можуть отримувати ремонтники — 35 000 грн. Найменше прибиральниці та кредитні експерти — близько 11 000 грн. В Одесі найбільше може отримувати фінансовий директор — 50 000 грн, найменше  психолог —  8 500 грн. Найнижчі ж зарплати в Україні зафіксовано в Сумах — в середньому тут отримують 13 000 грн.

Найшвидше зростають зарплати у страхуванні та нерухомості

Найбільше зростання середніх зарплат зафіксували у галузі "Страхування". Тут виплати збільшилися одразу на 11% і сягнули в середньому 20 000 грн. Винагороди у галузі “Топ-менеджмент, керівництво вищої ланки” зросли на 8% до 32 500. У галузі “Нерухомість” відбулося зростання на 6% до 33 000 грн. Також на 6% вищу платню пропонують людям, які працюють у сфері "Краса, фітнес, спорт". Зарплати тут в середньому сягають 18 500 грн. Винагороди у “Продажах та закупівлях” зросли на 5% до 22 500 грн.

70% шукачів роботи незадоволені зарплатою

В Україні 70% шукачів роботи незадоволені зарплатами. Про це свідчить опитування, проведене кадровим порталом. І це основна причина, що змушує людей змінювати місце праці. При цьому 28% опитаних українців зізналися, що теперішня оплата праці категорично їх не влаштовує. А от проблеми з подальшим пошуком роботи під час війни зараз лякають тільки 9% респондентів.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com