Понад 500 демобілізованих учасників АТО скористалися послугами служби зайнятості Тернопільщини

роота військовіЦьогоріч послугами Тернопільської обласної служби зайнятості скористалися 565 краян з числа військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції (операції об’єднаних сил), з них 25 мали інвалідність, 41,4% – молодь віком до 35 років, третина - з вищою освітою. Про це повідомив директор ОЦЗ Василь Олещук.

125 учасників АТО (ООС) вдалося працевлаштувати, з них 1 – за умови компенсації роботодавцеві витрат єдиного соціального внеску, 1 – відкрив власний бізнес, отримавши одноразово допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності; 4 – були забезпечені тимчасовою роботою. Колишні воїни знайшли роботу у сферах сільського господарства, торгівлі, ремонту транспортних засобів, оборони, інформації та телекомунікації, а також в переробній промисловості та будівництві.

14 колишніх воїнів скористалися можливістю здобути професії водія тролейбуса та тракториста-машиніста с/г виробництва; підвищити кваліфікацію за напрямками: «Підприємець-початківець», «Дотримання безпечного ведення робіт на підприємствах»; пройти стажування у роботодавців за професіями: водій автотранспортних засобів, оператор комп’ютерного набору, інженер-технолог, каменотес, оператор виробничих печей, слюсар з ремонту с/г машин, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, юрисконсульт. Після закінчення профнавчання 90% демобілізованих учасників АТО (ООС) працевлаштовані.

На 1 серпня 2020 року для 250 колишніх воїнів продовжується пошук підходящих місць праці.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com