В Тернопільській книгозбірні оспівали літературного генія та розповіли про Тараса Шевченка найцікавіше

23387 1Під час літературно-музичного вечора «Думи мої, думи мої…», що відбувся в Тернопільській обласній бібліотеці для дітей з нагоди 207 річниці дня народження Кобзаря, учасники заходу відкрили для себе іншого Шевченка, доторкнулись до його досконалого поетичного слова, заглянули у його витончену пісенну душу.

Був невисокого зросту, мав гарний смак щодо одягу, намалював 1300 картин, 800 з яких збереглися до нашого часу, з 47 років життя лише 12 був вільним – цю та багато іншої цікавої інформації про Тараса Григоровича було розкрито у відеопрезентації від Kozak TV «Тарас Шевченко. Цікаві факти».

Пісенну історію заходу творили учасники театру пісні «Оберіг» під керівництвом неперевершеної Ярослави Декалюк. У виконанні колективу прозвучали композиції на вірші Тараса Шевченка «Думи мої, думи мої…», «Реве та стогне Дніпр широкий», «Заповіт», а також інші, улюблені всіма народні пісні.

Крім того, у день народження Тараса Шевченка у коворкінг-студії бібліотеки презентували озвучену книжкову виставку «Читаймо Тараса, учімось в нього».

Унікальність цієї експозиції полягає в тому, що на ній серед багатьох інших представлені: репринтне видання «Кобзаря» мовою оригіналу (1974 рік), «Кобзар» англійською мовою, який був виданий до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, англійсько-українська книга «Тарас Шевченко у пам’яті поколінь», а також суперсучасна абетка-енциклопедія «Шевченко від А до Я».

Музичним доповненням виставки стали пісні на вірші Тараса Шевченка у виконанні сучасних українських співаків, а саме: Ірини Білик, Кузьми Скрябіна, гурту Кому Вниз та інших.

23391 1

23382 1

Уляна Пилипчук, редакторка ТОБД

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com