Година державності «Славетна мить, що об’єднала Україну…»

зображення viber 2022 01 20 16 41 34 930В історії становлення незалежності і соборності України особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли відбулося об’єднання українських земель, а разом з тим – українських традицій, звичаїв, мови, що мало тоді і має сьогодні, більш як через сто років, велике значення.

З нагоди відзначення Дня Соборності України в Тернопільській обласній бібліотеці для дітей відбулась година державності «Славетна мить, що об’єднала Україну..». Сторінки історії разом із читачами гортав історик, співробітник Тернопільського обласного краєзнавчого музею – Андрій Лесіцький. Цікава розповідь, відеоматеріали про історію України за три хвилини, цікаві факти про боротьбу за незалежність захопили юних читачів. Ідею національного єднання українці плекають в своїх серцях ще з часів Київської Русі, а тому в учасники заходу активно обговорювали трагічні події, що випали на долю України.

зображення viber 2022 01 20 16 41 34 237

Також в читальному залі представлена книжково-ілюстративна виставка «Соборна Україна: від ідеї до життя».

Запрошуємо читачів і усіх тернополян завітати до книгозбірні і ознайомитись з літературою, представленою на виставці, адже усі ми – діти великої і єдиної країни і понад усе прагнемо жити в злагоді й мирі.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com