Як уберегтися від травмування взимку: прості поради

ozeledДля пересування під час ожеледиці обирайте взуття з протектором або пористою підошвою для кращого зчеплення з поверхнею. Уникайте високих підборів.
▪️Ступаючи по слизькій поверхні, не тримайте руки у кишенях. Вони мають бути вільними для балансування й утримання рівноваги.
▪️В умовах ожеледиці не йдіть швидко та не робіть великих кроків. Ноги злегка розслабте в колінах, ступайте впевнено на всю підошву.
▪️Якщо відчуваєте, що повністю втратили рівновагу, спробуйте згрупуватись і присісти – це зменшить висоту падіння, а відтак і силу удару.
▪️Безпечніше падати на бік, в жодному разі не слід приземлятися на витягнуті руки.
▪️При спуску по слизьких сходах ступні варто ставити уздовж сходинок, щоб зберегти рівновагу й не впасти. Якщо є поручень, тримайтеся за нього.
▪️Рухаючись по слизьких тротуарах, тримайтеся якомога далі від проїжджої частини. Цим ви убезпечите себе від раптового зісковзування на дорогу та ймовірного потрапляння під колеса автомобіля.
▪️Будьте уважні, коли переходите дорогу під час снігопаду та в ожеледицю. Пам'ятайте: за таких погодних умов значно збільшується гальмівний шлях автотранспорту.

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com