Терниста зоря Оксани Лятуринської

Зйомка на весь екран 31.01.2022 151202«Ця жінка не знала у своєму житті звичайного людського щастя, хоча й була надзвичайно обдарованою особистістю – її ім’я як художниці навічно вписано в історію українського мистецтва. Однак усупереч життєвим перипетіям, якими вимощений творчий шлях Оксани Лятуринської, вона не зреклася свого, Богом подарованого таланту, зумівши реалізувати себе і в малярстві, і в скульптурі, і в кераміці, і в писанкарстві, і в поетичній творчості» (Лопата П.).

1 лютого 2022 року виповнюється 120 років від дня народження нашої славетної землячки Оксани–Зінаїди Лятуринської, яка народилася на Збаражчині.

Нелегким був життєвий і творчий шлях. Він прослався крізь терня Першої та Другої світових воєн, через поневіряння в еміграціях, таборах Ді-Пі. Але завжди йшла вона гордо, з високо піднятою головою, бо – українка, дочка великого народу, з багатою історією і культурою, яку й сама збагатила своїм непересічним талантом.

До цієї дати інформаційно-бібліографічний відділ підготував бібліографічну довідку «Бентежний світ Оксани Лятуринської» із серії «Наші славетні земляки», випуск 16. (https://odb.te.ua/librarian/bentezhnyj-svit-oksany-lyaturynskoyi/). Дане видання містить матеріали про життя і творчість О. Лятуринської: книги, журнальні та газетні статті – подані в алфавітному порядку в межах трьох розділів. Кольорова вкладка відтворює мистецький шлях нашої краянки : її графічні, скульптурні, керамічні, живописні роботи, писанки.

Марія Колопенюк

НОВИНИ ТЕРНОПОЛЯН

ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

ПОЛІТИЧНІ НОВИНИ

СУСПІЛЬНІ НОВИНИ

© 2015 Часопис. Новини Тернополя.
Керівник проєкту - Сергій Олещук
Адреса: Бульвар Шевченка, 23, м. Тернопіль
+380636572949 chasopys.te.ua@gmail.com